Élet-Stílus

Két nappal férje halála után tudta meg, hogy halálos beteg

A 90 éves nő nem engedte, hogy a diagnózis az útjába álljon: élete kalandjára indult.

Alig két nappal azután, hogy elveszítette imádott férjét, a 90 éves Normát is rettenetes hírrel szembesítették az orvosok. Közölték vele, hogy előrehaladott méhtestdaganatban szenved, és hogy kezelés nélkül legfeljebb néhány hónapja maradt. Az orvosok ezután felajánlották Normának a kemo- és sugárterápiát, valamint a műtét lehetőségét is, de az asszony elutasította.

Mi több, Norma teljes egészében lemondott mindenfajta gyógykezelésről. Mint mondja, nem akarta, hogy a hátralévő idejét kórházban, különféle gyógyszerekkel teletömve kelljen töltenie, inkább csatlakozott fiához és menyéhez, hogy egy lakóautó segítségével bejárhassa Amerikát.

„A szentségit 90 éves vagyok. Még jó, hogy nekivágok az útnak” – mondta bátran az idős nő még az induláskor.

Kép forrása: Facebook / Driving Miss Norma
Kép forrása: Facebook / Driving Miss Norma

A trió augusztus óta járja az országot: első állomásuk a dél-dakotai Rushmore-hegy volt, ahonnan a Yellowstone Parkba mentek tovább, onnan pedig a Sziklás-hegységhez. Norma menye, Ramie útközben létrehozott egy Facebook-oldalt, Driving Miss Norma címmel, ahova minden új állomásról, új képet töltenek, hogy az otthon maradt barátok, ismerősök és szomszédok is pontosan tudják, merre járnak épp.

A Facebook-oldala szerint Norma mindennél jobban élvezi a szabadságot. Családtagjai szerint remek egészségi állapotnak örvend és a legtöbb kalandjukat ő találja ki.

Kép forrása: Facebook / Driving Miss Norma
Kép forrása: Facebook / Driving Miss Norma

„Nyoma sincs annak, hogy súlyos beteg lenne. Sőt! Nekünk igazából úgy tűnik, hogy napról-napra egyre egészségesebb. Biztos a jó levegő, a sok kirándulás és az egészséges ételek hatása”

-mondja Ramie, aki bízik benne, hogy a közös kalanddal Norma életre szóló élményeket szerez majd, és elfeledi azt a sok borzalmat, ami alig fél évvel ezelőtt történt vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik