Élet-Stílus

Még a kórházba is elkísérte segítőkutyája az autista kisfiút

A négylábú az egyetlen, aki gyengéden, de mégis hatékonyan képes megnyugtatni a kis Jamest.

A kilencéves új-zélandi kisfiúnak, Jamesnek azért van szüksége négylábú segítőre, mert súlyos autisztikus spektrumzavarral jött világra. Édesanyja, Michelle Isaac a Stuff című új-zélandi lapnak elmondta, a betegség következtében James alig-alig kommunikál családjával és környezetével: nem beszél és nem tart szemkontaktust sem.

Kép forrása: Louise Goossens
Kép forrása: Louise Goossens

„Ha idegen helyre visszük, James azonnal pánikba esik. Ordítani kezd, csapkod és megpróbál elmenekülni. Mahe érkezése előtt elképzelhetetlen volt, hogy a családunk együtt ebédeljen egy étteremben, vagy elmenjen bárhova kikapcsolódni.”

Michelle hozzátette, mióta a fekete labrador megérkezett a családjukba, James teljesen megváltozott. Igaz, nehezen fogadta bizalmába a négylábút, de mióta megtört a jég, gyakorlatilag elválaszthatatlanok. Az anya szerint fia sokkal nyugodtabb, mikor Mahe is a közelében van, ezért ha valamilyen orvosi vizsgálatra van szükség, a segítő az orvoshoz is elkíséri a fiút.

Kép forrása: Louise Goossens
Kép forrása: Louise Goossens

Így történt ez a közelmúltban is, mikor James bekerült a wellingtoni gyerekkórházba, hogy az orvosok egy MRI-vizsgálat segítségével kiderítsék, miért kínozzák a gyermeket állandó rohamok. A kutya egész addig James lábánál feküdt, míg a kisfiút el nem altatták a beavatkozáshoz. Erről készített szívmelengető felvételt a kórház fotósa, Louise Goossens.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik