Élet-Stílus

Magára tetováltatta imádott kutyája hamvait a veterán

Különleges módon búcsúzott a „világ legbátrabb kutyájától”.

Azután, hogy éveken át dolgoztak együtt a legkülönbözőbb helyzetekben, egyáltaln nem csoda Dave Heyhoe őrmester és négylábú partnere, Treo elválaszthatatlanná váltak. Az őrmester még most is emlékszik az első napra a bombakereső kutyára: 2008-ban volt, nem sokkal ezelőtt, hogy mindkettőjüket Afganisztánba vezényelték.

Dave a brit Metro című bulvárlapnak elárulta, Treóval ezután hónapokig tálib robbanószereket kutattak és hatástalanítottak: több tucat életet sikerült megmenteniük, nagy részben a kutya zseniális képességeinek köszönhetően. Mikor az őrmestert leszerelték, partnerét, Treó is nyugdíjazták.

A bombakereső kutya csak ezután vált igazi családtaggá: szinte minden létező idejét egykori partnerével töltötte. 14 évet élt. Miután Treót súlyos betegsége miatt el kellett engedniük, az őrmester úgy döntött, méltó módon vesz búcsút a „világ legbátrabb kutyájától”, akiről még könyvet is írt. Dave úgy búcsúzott, hogy nem búcsúzott: imádott kutyája hamvait ugyanis a lábaira tetoválta.

A veterán Treo tappancsának lenyomata mellé még egy rövidke verset is írt. Azt mondja, még sosem örült ennyire tetoválásnak, így ugyanis biztos, hogy Treo örökre vele lesz majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik