Élet-Stílus

Újrakezdheti az életét a hajléktalan férfi az „átverés” után

„Társadalmi kísérlet”, megható videó. És most mindenki csinálja Johal után!

Johal egy jólelkű fiatalember, aki átverős videókat készít a YouTube-ra. A viccelődés helyett a repertoárjában elsősorban társadalmi kísérletek szerepelnek: filmjeiben leggyakrabban hajléktalan embereknek segít.

A legutóbbi videóban is egy fedél nélkül élő férfihoz megy oda elnyűtt melegítőben, azt hazudja, hogy nagyon éhes, és kér tőle egy kis ételt. A földön ülő ember gondolkodás nélkül átadja neki a szendvicsét, annak ellenére, hogy saját bevallása szerint előző nap evett utoljára.

A férfi a videós kérdésére elmondja történetét: fuvarozásból élt, aztán kapott néhány büntetőcédulát, majd bevonták a jogsiját, és végül utcára került.

Ezek után Johal pofátlanul még pénzt is kér a fedél nélkül élő embertől, mondván, épp anyagi gondokkal küzd. A férfi elkezd szabadkozni, hogy eddig 80 dollárt gyűjtött össze (4 hónap alatt!), mert ismét szeretne jogosítványt szerezni, hogy újra dolgozhasson, de úgysem fog összejönni, hisz még 650 dollárra lenne szüksége. De látszik, hogy abból is simán adna az ismeretlennek.

Ezek után Johal elrohan, és hamarosan visszatér – 700 dollárral.

Bizonyára sokaknak eszébe jut, hogy talán megrendezett jelenetet láthatunk, és csak a YouTube-nézettség és a reklámbevétel miatt készült a felvétel.

Lehet. Na és? Ha egyszer hajléktalan emberekre költi, akkor ennyi belefér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik