Élet-Stílus

Öt természetes csodaszer torokfájás ellen

Ha csődöt mondtak az egy perc alatt ható szopogatótabletták, és már a sós vizes gargalizálás se segít, akkor ezeket próbálja ki.

1.      Zsálya

Ha legközelebb fáj a torka, mindenképp tegyen a húslevesébe néhány szárított zsályalevelet. Hogy, mégis miért? Nos, mert a zsálya hatékony gyulladáscsökkentő, ráadásul évszázadok óta hatékonyan alkalmazzák a különböző rosszullétek kezelésére is. Egyes források szerint a növény, echinacea cseppekkel kombinálva, állítólag pont olyan hatékony fájdalomcsillapító, mint az orvosi lidokain.

2.      Banán

Ha nem elég, hogy puha, könnyű lenyelni, laktató és nem okoz fájdalmat, akkor itt jegyezzük meg, hogy bőséges C-vitaminforrás, ami segít leküzdeni a fertőzést, amivel küzdünk.

3.      Főtt káposzta

Igazi antioxidáns bomba, ami a banánhoz hasonlóan főleg a fertőzések leküzdésében segíthet majd. Ha egy kis kurkumával és olíva olajjal főzzük, hatékonyan csökkentheti a szervezetben lévő gyulladásokat, így enyhítheti többek között a torokfájdalmat is.

4.      Főtt répa

Mindegy, hogy hirtelen sütjük, pároljuk, vagy épp nyersen rágcsáljuk, a répa kiapadhatatlan forrása az immunrendszerünk szempontjából létfontosságú A-vitaminnak.

5.      Tea

Túl azon, hogy erős fájdalomcsillapító, egy jó csésze tea ráadásul csökkenti a stresszt, javítja a koncentráló képességet és – nagyon nem mellesleg – még a gyulladást is csökkenti. Nem véletlenül olyan népszerű.

Ide kattintva a torokfájás elleni védekezésre további módszereket és tippeket találhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik