Élet-Stílus

Kis híján meghalt egy fogyitabletta miatt a kétgyermekes apa

Csak két hétig szedte a szert, de a mája így is teljesen tönkre ment.

A 26 éves Matthew Whitby azt mondja, elmondhatatlanul hálás a sorsnak, hogy hibája ellenére kapott egy második esélyt az életre. Még akkor is, ha mostantól élete végéig gyógyszert szed majd: ha nem a Hepatitis B miatt, akkor a kilökődés ellen. A kétgyermekes apuka a Daily Mail ausztrál kiadásának elmondta, kálváriája egy évvel ezelőtt kezdődött, mikor megunta, hogy túlsúlyos és úgy döntött, visszaszerzi a versenysúlyát.

Csakhogy a 168 centi magas, 76 kilós férfinek nem igazán maradt ideje a rendszeres edzésekre, ezért úgy gondolta, meggyorsítja a természetes fogyási folyamatot. Az internetről – úgy hitte ellenőrzött forrásból – ausztrál gyártmányú fogyasztószereket vásárolt, amiket aztán szedni kezdett. Mindössze két és fél hétig használta a fogyasztószereket, mert rosszul érezte magát a tablettáktól.

Miután abbahagyta a fogyasztószert, a férfi egészségi állapota romlani kezdett: állandóan émelygett, rengeteget hányt ezért családja, különösen volt felesége kérésére elment az orvoshoz.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Az utolsó pillanatban érkeztem, hogy az orvosok megmenthessék az életemet. Kiderült, hogy a fogyasztószer egyik hatóanyaga teljesen tönkretette a májamat. Átültetés nélkül legfeljebb két hetet élhettem volna.”

Az életéért küzdő Matthew végül belement abba, hogy Hepatitis B vírussal fertőzött májat kapjon. Azt mondja, más esetben valószínűleg nemet mondott volna, de akkor, abban a pillanatban az élete volt a tét, ezért nem finnyáskodhatott. A férfi az ausztrál lapnak elmesélte azt is, a legjobban attól félt, hogy a betegsége miatt elveszti a gyermekeit.

„Hónapokig nem emelhettem őket, vagy játszhattam velük. Elképesztő volt. Csak úgy lehettek a közelemben, ha valaki vigyázott rájuk”

-mondta, majd hozzátette, második kislányával, aki hat héttel kórházba kerülése előtt született épp emiatt nehezen alakult ki az apa-lánya kötelék. Matthew egy évvel a diagnózis után jól érzi magát. Azt mondja, a biztonság kedvéért a közeljövőben újabb műtétre lesz majd szüksége, de nem háborog: azt mondja, örül, hogy kapott egy második esélyt és bízik benne, hogy sikerül majd élnie vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik