Élet-Stílus

Tiszteletbeli hallgató lett az édesanya, aki lányával együtt járt az egyetemre

A nyíregyházi anyuka egyetemi évei alatt végig segítette mozgáskorlátozott gyermekét, hogy megszerezhesse a diplomát.

Hegedüs Hajnalka, aki a közelmúltban a Debreceni Egyetem programtervező informatikus szakán szerzett diplomát, születésekor oxigénhiányt szenvedett. Szülei csak egy évvel később tudták meg, hogy az elszenvedett sérülés lányuk mozgására és beszédére is kihat majd egész életében. A fiatal lány járókerettel közlekedik, ujjai merevek, ezért se fogni, se írni nem tud. A mindennapokban – így a közlekedésben és a tanulásban is – édesanyja, Hegedüsné Éberhardt Ildikó segíti.

A kislány a fővárosi Pető Intézetben nevelkedett, majd a Krúdy Gyula gimnáziumban folytatta tanulmányait. A sikeres érettségit követően Hajnalka felvételt nyert a Debreceni Egyetemre, ahol februárban tett sikeres államvizsgája után megszerezte a diplomát. A diplomaosztó ünnepségen azonban nem csak Hajnalkát, hanem édesanyját is jutalmazták. Ildikót, aki lányával együtt bejárt az órákra és fáradhatatlanul jegyzetelt, az egyetem tiszteletbeli hallgatójává fogadták – írja a nyiregyhaza.hu.

Az édesanya azt mondja, valójában nem tudja, mennyire volt ez nehéz időszak számára, mert nem tudja, másoknak mennyire nehéz. Az biztos, hogy a legkeményebb időszakokon lánya sikerei segítették át. Íme a Nyíregyházi Televízió felvételei a diplomaosztóról:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik