Élet-Stílus

Szépségversenyt nyert az egykor 120 kilós egyetemista

A fiatal nőt egész életében bántották a súlya miatt. Azt mondja, alig hatéves volt, mikor először mondták rá, hogy kövér.

Conner Rensch élete azután se lett sokkal könnyebb, hogy iskolás lett. Sőt! A 26 éves nevadai nő szerint az igazi pokol csak ezután kezdődött: az osztálytársai ugyanis szüntelenül zrikálták, rajta és a súlyán gúnyolódtak, amire ő az egyetlen dologba menekült, ami megnyugtatta: evett. Innentől kezdve pedig borítékolható volt a sorsa: a fiatal lány évről-évre egyre többet hízott, míg végül egyetemista korára elérte a mélypontot.

Ekkor már 120 kiló volt és bár az évek során sokféle fogyókúrát és edzésprogramot kipróbált, azt mondja, semmi sem segített neki. Hozzáteszi, világéletében édesszájú volt, így a süteményekről, a nassolnivalókról és a csokikról mondott le legnezebben. Pedig pontosan tudta, hogy ezek okozzák a legnagyobb problémát.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Az élete azután változott meg teljesen, hogy egyetemre ment és elköltözött otthonról. Azt mondja, a sok változás motiválta arra, hogy a külsején is változtasson, ezért felkeresett egy táplálkozási szakértőt és egy személyi edzőt: míg az előbbi olyan étrendet állított neki össze, melyből teljes egészében hiányoztak a feldolgozott ételek, az utóbbi a rendszeres mozgást csempészte Conner életébe.

A fiatal nő már a fogyókúra első 21 napjában döbbenetes eredményt ért el: közel 10 kilót fogyott, ez pedig olyan erőt adott neki a továbbiakhoz, amiről korábban nem is álmodott. Egy évvel később Conner megszabadult a súlyának több mint felétől. Azt mondja, a legnagyobb kihívást nem a lustaság vagy a finom ételek jelentették, hanem a gondolatai.

“Rájöttem, hogy a sok negatív élmény hatására egész idáig utáltam magam. Az első és legfontosabb feladatom az volt, hogy megtanuljam magam szeretni. Utána jöhetett minden más.”

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

A gyógyulási folyamat részeként Conner a közelmúltban indult egy nevadai szépségversenyen, amin a többi résztvevővel együtt, többek között bikiniben is fel kellett vonulnia a zsűri előtt. A fiatal nő azt mondja, soha korábban nem volt rajta bikini, ezért nagyon izgult. Conner végül megnyerte a versenyt, azóta pedig tízezreket inspirál; Instagram-oldalát – ahol rendszeresen oszt meg magáról képet edzés közben – 36 ezernél is többen követik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik