Élet-Stílus

Megmentője minden lépését követi az elárvult elefántbébi

24.hu
24.hu

2016. 02. 11. 19:33

Moyo alig pár napos volt, mikor elvesztette a csordáját. Egy átkelésnél kis híján egy folyóba fulladt.

És még csak nem is ez volt a legrosszabb, ami történhetett vele. Moyonak ugyanis hatalmas szerencsével sikerült partra evickélnie, de hiába eredt a csorda nyomába, magára maradt. A védtelen borjú életét végül lelkiismeretes parkőrök mentették meg, akik járőrözés közben, hiénákkal körbevéve találtak az alig pár napos Moyóra.

A kiselefánt a megmentését követően a Wild Is Life elnevezésű állatvédő szervezethez került, ahol hozzá hasonló elárvult, sérült, kiszolgáltatott állatokat gyógyítanak és rehabilitálnak. Mikor meglátta a tüneményes orrmányost, szervezet alapítója és vezetője, Roxy Danckwerts gondolkodás nélkül vállalta, hogy gondoskodik róla.

Kép forrása: Bored Panda

A következő több mint egy évet Moyo Roxy otthonában töltötte, és mint kiderül, egy lépést sem volt hajlandó tenni pótmamája nélkül. Ma már olyan nagy, hogy a puszta jelenlétével is képes galibát csinálni a méreteihez képest aprócska otthonában, de még most sem hajlandó elválni Roxytól.

„Moyo egyike azon állatoknak, akivel hihetetlenül szoros és mély barátságot sikerült kialakítanom. Nehéz lesz őt visszaengedni a természetbe, ha majd készen áll rá. De nincs más választásunk. Mikor befogadtam őt tudtam, hogy ennek az útnak ez lesz a vége: neki a szabadban van a helye, együtt a többi vadállattal, ahol úgy és azt csinálhatja, amihez csak kedve van.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.