Élet-Stílus

Történelmet írt a világ legjobb teltidomú nője

Ashley Graham az első „plus-size” modell, aki bekerül a trenddiktáló Sports Illustrated című lap fürdőruha-katalógusába. A 28 éves nő az Instagram oldalán jelentette be: valóra vált egy álma azzal, hogy bikiniben pózolhat majd a magazinban.

„Köszönöm mindenkinek, aki kiáll a kerekded idomok mellett, meghallották a hangunkat…” – írja. Grahamnek ez már második történelmi sikere: tavaly szintén ő volt az első plus-size modell, aki egyáltalán megjelenhetett a Sports Illustratedben. A fürdőruhás kiadással azonban új szintet ért el.

“Curvy” SI ModelMeet the first-ever curvy model in Sports Illustrated’s iconic swimsuit issue.

Posted by Fusion Network on Tuesday, 9 February 2016

De mit is jelent az, hogy Graham abba a „plus-size”, kategóriába tartozik, ami leginkább talán úgy lehetne magyarra fordítani, hogy „méreten felüli”. Vagyis nagyobb ruhadarabokat hord annál, amit a divatipar által befolyásolt közvélemény ideálisnak tart.

Ashley Graham brit 16-os, vagyis a kontinensen 44-es méretű, ami nagyjából 102-84-109 centi a mell-, derék-, és csípőbőséget tekintve. Ha ránézünk, rögtön látszik, hogy Ashley nem az tipikus, vékony modellalkat, de túlsúlyosnak, kövérnek, de még ducinak sem lehet mondani.

Fotó: Facebook / The Ashley Graham
Fotó: Facebook / The Ashley Graham

A modell a Plus is Equal (A Plusz Egyenlő) kampányban harcol azért, hogy egyenlő esélyekkel szerepelhessenek a médiában és divatlapokban azok a nők, akik egyébként az Amerika női társadalmának több mint kétharmadát teszik ki.

Azt vallja, hogy már maga a „plus-size” kifejezés is sértő. Úgy érzi, hogy amíg egy átlagmodellre senki sem mondja, hogy „vékony modell”, addig őt sem illő felcímkézni.

(via The Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik