Élet-Stílus

Azt mondták neki, azért hízik, mert lusta – az orvosok tévedtek

A 27 éves Bryony azután ment orvoshoz, hogy négy hónap alatt közel 40 kilót hízott.

Az egygyermekes brit édesanya, Bryony Bateman azt mondja, addig soha, semmilyen problémája nem volt a súlyával. Minden különösebb erőfeszítés nélkül sikerült tartania nagyjából 60 kilós súlyát. Csakhogy két évvel ezelőtt, év elején valami nagyon megváltozott: Bryony négy hónap alatt több mint 35 kilót hízott, mindezt úgy, hogy az étkezési szokásain semmit sem változtatott.

A fiatal nő, akit nem sokkal korábban jegyzett el szerelme, orvoshoz ment, aki közölte vele, hogy a gyorsételek, a stressz és a lustasága miatt hízik megállíthatatlanul. Az orvos emellett azt javasolta Bryonynak, kezdjen szigorú diétába és csempéssze vissza a rendszeres mozgást is az életébe. Bryony megfogadta a tanácsot, a diéta összeállításához pedig egy táplálkozási szakértő segítségét kérte.

Csakhogy hiába tartott be minden létező utasítást, egyetlen kilót sem tudott leadni. Ez volt az a pillanat, mikor úgy döntött, visszamegy orvosához, legbelül ugyanis tudta, hogy valami nincs rendjén.

“Hiába bizonygattam, hogy valami bajom lehet, az orvos meg volt róla győződve, hogy csak a lustaságomat próbálom rejtegetni előle. Újra hazaküldött azzal, hogy mivel nem csodát írt fel, adjak egy kis időt az életmódváltásnak.”

A fiatal nő élete végül néhány hónappal később, az ibizai nyaralásán változott meg teljesen. Egyik este ugyanis tapintható csomót vett észre a nyakán. Miután hazatért, egy másik orvoshoz ment panaszaival, aki gondolkodás nélkül tovább küldte őt egy kórházba. Itt derült ki, hogy pajzsmirigyrákja van, amit azonnal operálni kell. Szerencsére a betegséget még korai stádiumban sikerült felfedezni, így Bryony mára újra egészséges, de azt mondja, belegondolni sem mer, mi történt volna, ha annyiban hagyja a dolgot.

“Mióta meggyógyultam, végstádiumban lévő rákbetegek ápolásával foglalkozom. Úgy érzem, szeretnék egy kicsit visszaadni abból, amit az élettől kaptam.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik