Élet-Stílus

Az első, nőknek szánt autóban rózsaszín esernyő és gyárilag megtömött retikül is volt

Az amerikai Dodge autógyár 1955-ben mutatta be a nőknek szánt LaFemme-et, benne rengeteg furcsa extrával – a várakozásokkal ellentétben azonban mégsem ez lett a cég sikermodellje.

A látványos kétszínű fényezést, a korban divatos fehér peremes gumikat és rózsaszín belső teret kapott Dodge a Custom Royal Lancer női, 143 dolláros felárral megvásárolható változata volt, amely színén kívül mindössze néhány fontos, nőknek szánt kiegészítőjével tért el az alapmodelltől.

1955 Dodge La Femme

A LaFemme egy olyan kor gyermeke volt, melyben az amerikai nők a munkaerőpiac fontos részévé váltak – a második világháború után egyre több nőből lett orvos, ügyvéd, tudós, vagy vállalkozó.

1955 Dodge La Femme

Az anyósülés támlájában egy könnyen eltávolítható, teknőspáncél-hatású műanyaggal, vagy rózsaszín marhabőrrel borított kézitáska foglalt helyet.

dodgelafemme6-e1447330181286

Ezt természetesen még a gyárban feltöltötték, így púdert, rúzstartót, cigarettatárcát, fésűt, pénztárcát és természetesen egy öngyújtót is tartalmazott.

dodgelafemme8

A vezetőülés mögötti rekeszben egy rózsaszín esőköpeny, rózsaszín esernyő és rózsaszín kalap is megbújt.

lafemmeraincoat

A kényelmi szolgáltatások mellett az autó egy tagadhatatlanul futurisztikus műszaki megoldással is rendelkezett: a kormány bal oldalára, a műszerfal szélére került nyomógombos váltóval.

dodgelafemme7

A LaFemme-et 1956-ban, alig egy év után eltüntették, az eladási adatokról pedig nem állnak rendelkezésre információk, de körülbelül 2500 darab kerülhetett belőlük az utakra. Ma közel hatvan túlélő példány ismert.

1956_Dodge_La_Femme_fenderF

A sikertelenség oka a reklámkampányok hiányában keresendő: a modellt a márkakereskedésekben csak szórólapokon hirdették a terem közepére kiállított, valódi példányok helyett, a hirdetései pedig kevés alkalommal bukkantak fel a médiában.

lafemme5

lafemme1

The back page of the brochure of the 1956 Dodge La Femme. The La Femme package was offered in 1955 and 1956 and was marketed toward female buyers/. This vehicle was painted pink and white and came with a make-up bag, and umbrella

Az információk és fotók forrása a Messy Nessy Chic és az RPM-Autopassion.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik