Élet-Stílus

Másfél éve két hetet jósoltak neki az orvosok, nem törődött bele a diagnózisba

A 37 éves nő alapjaiban változtatta meg az életét, hogy megszabadulhasson rákos betegségétől.

2014. júliusában, az akkor 35 éves Natasha Grindleyvel szörnyű hírt közöltek orvosai: egy hosszadalmas vizsgálatsorozat után kiderült, hogy előrehaladott vastagbélrákban szenved, ami addigra áttétet adott a nyirokcsomóiba, a nyakába és az alhasi szerveibe is – írja a Daily Mail című brit lap.

„Nem tudom szavakkal leírni az érzést, amit akkor éreztem, mikor az orvos közölte velem, hogy az adataik szerint legfeljebb heteim lehetnek hátra”

-emlékszik vissza a brit nő, majd hozzáteszi, bár lesújtotta a diagnózis, soha, egyetlen percre sem volt hajlandó beletörődni abba, hogy halálos beteg. Férjével alternatív terápiákat kerestek, melyek a hagyományos – kemo- és sugárterápia – mellett segíthettek a betegség legyőzésében.

Natasha azt mondja, egy dietetikus ismerőse tanácsára néhány nap alatt teljesen megváltoztatta az étrendjét: a megszokott kalóriában és zsírban gazdag ételek helyett áttért a nyers gyümölcsök és zöldségek fogyasztására, emellett igyekezett minden áldott nap mozogni is.

„Mikor változtattam az étrendemen, feltűnt, hogy sokkal jobban érzem magam, mint előtte bármikor. Sokkal jobban néztem ki, mint előtte bármikor, pedig akkor már nyilvánvalóan nagyon beteg voltam és rendszeresen jártam a kezelésekre.”

A most 37 éves Natasha azt mondja, bár még mindig kapnia kell a kemoterápiás kezelést, és a daganat sem tűnt el teljesen a testéből, azt orvosai is elismerték, hogy a betegsége javul.

„Olyan ételeket eszem, amik ahelyett, hogy legyengítenék, erősítik az immunrendszeremet és felkészítik a rákos sejtek elleni küzdelemre, valamint a kemoterápiára.”

Natasha sikerén felbuzdulva Facebook-oldalt indított, ahol minden nap megosztja saját készítésű receptjeit követőivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik