Élet-Stílus

Náthának hitték az ötéves kislány ritka betegségét – meghalt

Mikor az első tünetek jelentkeztek, Elizabeth édesanyja úgy hitte, lányának egyszerű náthája van.

Az ötéves Elizabeth aznap reggel fejfájással és náthaszerű tünetekkel ébredt. A kislány édesanyja bevallása szerint nem aggódott: úgy hitte, kislánya gyorsan kifekszi az inkább csak kellemetlen, mintsem veszélyes betegséget, hogy aztán újra önmaga legyen. Egy pillanatig sem gondolt arra, hogy tragédia is történhet.

De történt. Elizabeth állapota aznap estig folyamatosan romlott, míg végül másnap összeomlott. Natalia azonnal kórházba vitte a kislányt, ahol mesterséges kómába helyezték őt arra az időre, míg kiderítik, mi baja van. Az anya szerint napokba telt, mire az orvosok előálltak a diagnózissal.

Kép forrása: metro.co.uk
Kép forrása: metro.co.uk

Hemofagocitotikus limfohistiocitózis: így hívják azt a rendkívül ritka autoimmun betegséget, ami a vírusfertőzés hatására aktivizálódott Elizabeth testében, és ami alig néhány nap leforgása alatt szeptikus sokkot idézett elő, sorban leállítva a kislány fontosabb szerveit. Natalie azt mondja, a kórházba kerülése után Elizabeth 18 napig feküdt mesterséges kómában.

„Az orvosok minden módon igyekeztek őt megmenteni, de nem jártak sikerrel. Kicsit több mint két héttel a kórházba kerülése után meghalt”

-mondja a gyászoló nő, aki, hogy felhívja a figyelmet a ritka betegségre úgy döntött, idén körbesétálja Nagy-Britannia partjait. Hozzáteszi, azért ezt a módját választotta a figyelemfelhívásnak, mert Elizabethnek a tengerparti séta volt a kedvenc időtöltése. A 41 éves Natalie február 14-én indul majd útnak és tervei szerint december 10-ére (kislánya halálának első évfordulójára) ér körbe a szigetországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik