Élet-Stílus

A fiatalok a pornónézéstől gyilkossá válnak – legalábbis egy ötven éves propagandafilm szerint

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 02. 05. 18:16

Az 1962-ben készült, alig félórás film egy házaspár tizenkét éves lányának eltűnésével indít: A szülők órákon át hiába várják haza a mindössze öt saroknyira álló iskolából hazatérő gyereket, így megbíznak két nyomozót, hogy derítsenek fényt a rejtélyes eltűnésre.

A család és a nyomozók

Egyikük kimondottan éles ésszel arra gyanakszik, hogy egyszerűen csak az útbaeső bolt vonzotta, de némi utánajárás után kiderül, hogy természetesen nem lett igaza. Hamarosan egy külszíni fejtésnél azonban megtalálják a lány letakart holttestét, kisvártatva pedig előkerül a tettes is, a korábban már kikérdezett, de mindenki által jó gyereknek tartott Paul.

Paul és az egyik nyomozó

De mi történt a fiúval? Mitől válik gyilkossá egy mintatanuló?

Természetesen a pornótól.

A film gyakran említ meg olyan könyveket, újságokat vagy filmeket, mint a Shows All, Tells All (Mindent megmutat, mindent elmond), vagy a Home of the Stripper (A sztriptíztáncos otthona), melyekhez hasonlók bizony megrontják a fejlődő elméjű fiatalokat, eltérítve őket a tanulás és jó emberré válás útjáról.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy fiatal fiúk ezrei válhatnak dühöngő, őrült gyilkossá, így végtelenül fontos, hogy a városokban és kisebb közösségekben megakadályozzák a hasonló, felnőtteknek szóló tartalmak terjedését.

A filmet a pornóellenes katolikus csoport, az 1958-ban alapított Citizens for Decent Literature (Polgárok a Megfelelő Irodalomért) készíttette el, narrátora pedig a sportkommentátorként és amerikai futballsztárként ismert Tom Harmon volt.

Az Internet csodás hely, így az egészet megnézheti a Youtube-on:

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MILAN, ITALY - OCTOBER 31:  A general view of the new Scientology Church is seen on the opening day on October 31, 2015 in Milan, Italy. The five-story, four-building, 258-windows, former headquarters of Philips and computer company Sun has been converted into a 10,000 square meter Scientology church and will be the largest of its kind in the world.  (Photo by Awakening/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.