Élet-Stílus

A fiatalok a pornónézéstől gyilkossá válnak – legalábbis egy ötven éves propagandafilm szerint

Az 1962-ben készült, alig félórás film egy házaspár tizenkét éves lányának eltűnésével indít: A szülők órákon át hiába várják haza a mindössze öt saroknyira álló iskolából hazatérő gyereket, így megbíznak két nyomozót, hogy derítsenek fényt a rejtélyes eltűnésre.

halal1
A család és a nyomozók

Egyikük kimondottan éles ésszel arra gyanakszik, hogy egyszerűen csak az útbaeső bolt vonzotta, de némi utánajárás után kiderül, hogy természetesen nem lett igaza. Hamarosan egy külszíni fejtésnél azonban megtalálják a lány letakart holttestét, kisvártatva pedig előkerül a tettes is, a korábban már kikérdezett, de mindenki által jó gyereknek tartott Paul.

halal2
Paul és az egyik nyomozó

De mi történt a fiúval? Mitől válik gyilkossá egy mintatanuló?

Természetesen a pornótól.

A film gyakran említ meg olyan könyveket, újságokat vagy filmeket, mint a Shows All, Tells All (Mindent megmutat, mindent elmond), vagy a Home of the Stripper (A sztriptíztáncos otthona), melyekhez hasonlók bizony megrontják a fejlődő elméjű fiatalokat, eltérítve őket a tanulás és jó emberré válás útjáról.

CYpCYIXW8AALEfH

Arra is felhívja a figyelmet, hogy fiatal fiúk ezrei válhatnak dühöngő, őrült gyilkossá, így végtelenül fontos, hogy a városokban és kisebb közösségekben megakadályozzák a hasonló, felnőtteknek szóló tartalmak terjedését.

A filmet a pornóellenes katolikus csoport, az 1958-ban alapított Citizens for Decent Literature (Polgárok a Megfelelő Irodalomért) készíttette el, narrátora pedig a sportkommentátorként és amerikai futballsztárként ismert Tom Harmon volt.

Az Internet csodás hely, így az egészet megnézheti a Youtube-on:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik