Élet-Stílus

Hihetetlen, de ezek az ékszerek anyatejből készültek – fotók

Több százan veszik a texasi nő anyatejből készült ékszereit, Indonéziától Franciaországig. Meglepően egyszerűen készülnek, mégis sokaknak az életet jelentik.

Mint a legtöbb otthonmaradó szülőnek, Bridgette Boudreaux-nak is elég nyugtalan az élete. De van valami, ami mindig megnyugtatja: és ez a szoptatás.

Ébren, vagy néha egész éjjel, és néha még fájdalmas is. De annyira gyönyörű. Tudod, egy nagyon békés idő ez, csak veled és a babáddal.

– mondja a 24 éves anya.

Boudreaux nem akarja elveszteni ezt a köteléket gyerekével, ahogy egyre idősebb lesz. Meg is találta ennek a módját:

Anyatej-ékszereket kezdtem csinálni magamnak. Aztán bemutattam őket egy kis Facebook-csoportban, aminek más anyákkal vagyok a tagja, és nagyon tetszett nekik. És egyszer csak elkezdtek áradni a rendelések.

Boudreaux meglepően egyszerű módszerrel csinálja az ékszereket texasi otthonában. Tartósítószert ad a tejhez, aztán beteszi a hűtőbe. Egy hét után elég szilárd lesz ahhoz, hogy kedve szerint formázhassa. Ekkor néha megszínezi, akár csillámport is ad hozzá, végül pedig egy réteg gyantával fixálja.

Galéria
Fotó: JoBri Milk Charms, Breastmilk Jewelry

“Minden anyatejgyöngy más árnyalatú, a krém színtől a fehérig, attól függően, mi jön ki belőled. Nincs két egyforma” – mondja. Tavaly több száz darabot adott el, és most is folyamatosan kapja a megrendeléseket. Már méhlepényből, hajból és köldökzsinórból is készít ékszereket. Egy-egy darab ára 50 és 200 dollár közt mozog.

Van tejem Indonéziából, Kanadából, Nagy-Britanniából, Franciaországból, az egész világból. Minden nap kapok tejet.

Sokaknak ezek az ékszerek kicsit furcsák. De anyák százainak, akik veszik ezeket, terápia. Boudreaux Facebook-oldala folyamatosan kapja a leveleket olyan anyáktól, akiknek problémája volt a szoptatással. Mások szülés utáni depresszióval küzdenek. Olyanok is vannak köztük, akik elvesztették a gyereküket.

“Minden gyöngyszem annyi mindent jelent, annyi sok nőnek”, magyarázza Boudreaux.

Amikor megveszik tőlem az anyatej-ékszerüket, megkapom a történeteiket is, amik erőt adnak. Tudod, az élet ajándéka. Az anyatej-gyöngyök sok nőnek az életet jelentik.

Forrás: abc13.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik