Élet-Stílus

Csúnya véget ért a tigris és a kecske barátsága

Állatbarátság, amire senki sem számított: tavaly novemberben járta be az internetet a sztori, hogy egy Amur, egy szibériai szafariparkban élő tigris, nem ette meg a prédaként elé vetett kecskét, hanem inkább összehaverkodott vele.

A mesébe illő barátság azzal kezdődött, hogy a kecske – akit azóta Timur névre kereszteltek – nem volt igazán tisztában azzal, hogy neki rettegnie kellene a nagymacskától. Mivel a zsákmány nem menekült, Amur nem vadászta le.

Egészen mostanáig jól elvolt a páros, néha még focizgattak is egy régi labdával. Egy hete Timur azonban elkövetett egy súlyos hibát: nem hagyta Amurt lustálkodni. A kecske egy óráig csesztette a türelmes tigrist, többször végtrappolt a testén, és a szarvaival böködte. Amikor megunta, Amur a fogai közé kapta a kecske nyakát, megrázta, majd lehajította a kecskét egy kisebb dombról.

„A toleráns Amur nem támadt rá Timurra, csak kicsit megleckéztette” – áll a Primorsky Szafaripark közleményében. Azt írják az incidensben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy a Taiga, Amur húga, aki a szomszédos kifutón él éppen tüzel, ez pedig nagyban befolyásolja a hímek viselkedését.

Timurt egyelőre elköltöztették Amur mellől.

(via: NBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik