Élet-Stílus

Cáfolja a börtön Lajcsi sztoriját

A négy hónapot harminc évnek érző Lagzi Lajcsit állítása szerint rengeteg kellemetlenség érte a börtönben, többek között fertőzést is kapott egy poloskától. Szabadulása után mesélt még patkányokról az udvaron, ahol rabokat akasztottak, és négyes típusú biztonsági fokozatról. A Bors szerint a sztori több részletét is felhúzott szemöldökkel figyeli a büntetés-végrehajtás összes dolgozója.

“Kezdjük azzal, hogy már legalább egy éve nem létezik az a kifejezés, hogy négyes fokozatú biztonsági őrzés. (…) A celebeknek közük nincs az igazi börtönszaghoz, míg Lajcsi is egy kétszemélyes zárkában pihent. Van harmincfős előzetes zárka is. Talán el sem kell mesélnem, hogy ott milyen lehet a hangulat! Harminc életerős férfi, és mind erőszakos bűnöző… A poloskakérdésben talán lehet valami igazság. Az előzetesre használt körletben van a legnagyobb esélye a rovarok előfordulásának. Nyilván, hiszen itt a legnagyobb a forgalom, naponta jönnek-mennek a fogvatartottak, rühesek, bolhásak…, az egészségügyi személyzet sokat tudna erről mesélni. Az intézmények azonban különös gondot fordítanak a fertőtlenítésre, nagyon sok pénzt költünk arra, hogy a higiénés körülmények megfelelőek legyenek. Ez kardinális kérdés, meg kell előzni a fertőzéseket. Rágcsáló viszont elő nem fordulhat, főleg nem a sétálóudvaron és környékén. Ez egyértelműen nem igaz. Ahogy tudtommal a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet székesfehérvári objektumában nem is akasztottak”

– nyilatkozta a lapnak egy magas beosztású bv-dolgozó, aki szerint a hírességek a kiszínezett sztorikkal hősnek akarják magukat beállítani, akik a legnehezebb körülmények között is kitartanak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik