Élet-Stílus

Túlélte egy oposszum, hogy átlőtték a fejét egy nyíllal

Sőt, még a testébe is fúródott egy nyílvessző, de győzött élni akarása – no meg persze az őt kezelő orvosok tudása.

Amikor a kaliforniai Riverside megyei állatvédelmi hatósághoz egy nyilakkal átlőtt oposszumról érkezett bejelentést, a szervezet kivonuló munkatársa arra számított, hogy egy tetemet kell majd összeszednie. Legnagyobb meglepetésére azonban az állat életben volt, annak ellenére, hogy a fejébe és a testébe is egy-egy nyílvessző fúródott.

Robin02

Az oposszumot azonnal az állatvédelmi hatóság menhelyén lévő klinikára szállították. Az állat nagyon is éber volt, és megpróbálta kihúzni a testéből kiálló nyílvesszőt – mondta el a Cynthia Lee, az állatvédelmi hatóság tisztje. A nő hozzátette: tudják, sokan csak legyintenének, hogy „ez csak oposszum”, de „szerintük amikor valaki szándékosan nagy fájdalmat okoz egy állatnak, annak valami nagyon nincs rendben a fejében”.

Robin01

Az ügyeletes állatorvos azonnal nekilátott a nyílvesszők eltávolításának, majd megröntgenezték az állatot, és kiderült, hogy egyik vessző sem okozott életveszélyes sérüléseket az oposszum belső szerveiben. Azonban a bal szeme olyan sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok kénytelenek voltak eltávolítani.

Robin0

Az orvosok biztosak benne, hogy a Robinnak elnevezett állat teljesen meg fog gyógyulni. A tervek szerint egy rehabilitációs központba szállítják amint jobban lesz, és remélik, hogy vissza tudják majd engedni a vadonba.

Közben az állatvédelmi hatóság a rendőrséggel közösen nyomozást indított az elkövető elfogására.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik