Élet-Stílus

Menő, vagy bunkó a srác, aki ezt a videót készítette?

Teljesen megosztotta az internetezőket egy német kamasz akciója. A Münchenben élő, tizennyolc éves Andrej Ciesielski Egyiptomban nyaralt, Gízában pedig fogta magát, és GoPro kamerával a fején felmászott a Kheopsz-piramisra, hogy néhány fotót készítsen fentről.

A mutatvány nem éppen biztonságos, és abszolút illegális. A 146 méter magas gízai nagy piramis közel 4600 éves. Bármennyire masszívnak is tűnik, nem valószínű, hogy jót tesz neki, ha felelőtlen kamaszok mászkálnak rajta.

Amikor Ciesielski lemászott már várták a rendőrök, akik elmondták neki, hogy akár börtönbe is zárhatnák a mutatványért. Végül elengedték, a német srác ezért utólag úgy gondolja, hogy a piramis csúcsán lőtt fotói, akár némi elzárást is megértek volna.

Miután hazaért, Ciesielski a videót és a fotóit is megosztotta a neten, s ezzel hatalmas vihart kavart. Sokan rajonganak érte, és tisztelik a merészségét. Mások viszont úgy gondolják, hogy ezek az emberek rögtön más véleményen volnának, ha történetesen egy közel-keleti turista, vagy muszlim migráns mászna fel európai műemlékekre.

Ön szerint menő, vagy bunkó volt Andrej Ciesielski piramismászása? Írja meg kommentben!

(via: Metro)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik