Élet-Stílus

Jó ügy érdekében készített szelfit intim testrészéről egy modell

A nem mindennapi fotóval Tracy a méhnyakrák veszélyeire szeretné felhívni a figyelmet.

Az, hogy képeket oszt meg magáról százezernél is több rajongójával, a 28 éves Tracy Kiss számára teljesen mindennapos dolog. Mivel modellként dolgozik megszokta, sőt élvezi is a figyelmet. Csakhogy a fiatal buckhinghamshire-i nő, aki eddig főleg fotózásokon, divatbemutatókon és a legexkluzívabb helyszíneken lőtt szelfikkel örvendeztette rajongóit, néhány nappal ezelőtt meglepő lépésre szánta el magát.

Kép forrása: Tracy Kiss
Kép forrása: Tracy Kiss

Egy, a saját méhnyakáról készült képet töltött a blogjára, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a méhnyakrákra és a megelőzés fontosságára. Elárulta, saját, nem épp kellemes tapasztalatai miatt döntött a kép megosztása mellett. Mint kiderült, Tracy néhány héttel korábban szinte folyamatosan gyengének és elesettnek érezte magát, ráadásul a menstruációjával sem volt minden rendben, ezért bejelentkezett egy alapos kivizsgálásra.

Miután a rákszűrés nem hozott egyértelműen negatív eredmény, az orvos újabb vizsgálatokat, többek között egy kolonoszkópiát rendelt, hogy kizárhassák a daganatos megbetegedést. Tracy azt mondja, élete legnehezebb hetein van túl, épp ezért most, hogy már biztosan tudja, egészséges, ezzel a rendhagyó fotóval hívja fel nőtársai és mindenki figyelmét erre az alattomos betegségre.

Tracy posztjában elmondta, a betegség korai szakaszában a tünetek egyáltalán nem egyértelműek, a vérzészavar pedig nem jelentkezik minden érintettnél. A fiatal nő azt szeretné, ha a nők belátnák a szűrés fontosságát és legalább három, de inkább egyévente mindig elvégeztetnék a szükséges vizsgálatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik