Élet-Stílus

Császármetszést végeztek a kismamán miután természetes úton megszült

Az orvosok megdöbbentek, mikor a fiatal nő méhében nem találták a babát.

„Életem egyik legrémisztőbb pillanata volt. Ott feküdtem a műtőasztalon és vártam, hogy az orvosok végre megmutassák nekem a kisbabámat. De öröm, vagy megkönnyebbülés helyett pánikot láttam az arcukon”

-idézte fel negyedik gyermeke születését a 21 éves leicesteri édesanya, Amber Hughes. A fiatal nő azután került kórházba, hogy a várandósságának 28. hetében váratlanul elfolyt a magzatvíz, 16 nappal később pedig a fájások is beindultak.

„36 órája vajúdtam a kórházban, mikor az orvosok végül úgy döntöttek, sürgősségi császármetszést végeznek. Aggódtak a babáért, hogy esetleg valamilyen fertőzés kaphatott, ezért döntöttek a műtét mellett.”

Amber azt mondja, gyermeke végül pontosan akkor jött a világra természetes úton, mikor az orvosok felnyitották a hasát. Hozzátette, a gyógyszerek miatt semmit sem érzett az egészből, így mikor meglátta az orvosok tanácstalan arckifejezését, pánikba esett.

Kép forrása: Amber Hughes
Kép forrása: Amber Hughes

„Fogalmam se volt, mi történik. Csak azt tudtam, hogy mindennél jobban látni akarom a gyermekemet”

-magyarázza Amber, akinek párjától, a 25 éves Danieltől már született három gyermeke. Az édesanya elárulta, végül két perccel később találták meg kisfiát a lábánál lévő takarók alatt.

Az ügyben megszólalt az Ambert kezelő leicesteri kórház szóvivője, aki elmondta, munkatársai a szülés napján azért döntöttek a sürgősségi császármetszés mellett, mert nagyon aggódtak az anya és gyermeke egészségéért.

Kép forrása: Amber Hughes
Kép forrása: Amber Hughes

„Bár sokan rutinbeavatkozásnak gondolják, az orvosaink mégsem veszik félvállról a császármetszés kérdését. Ambert Hughes esetében a vajúdás elhúzódása aggodalomra adott okot, az orvosaink attól féltek, hogy a baba elakadt a szülőcsatornában. Ezért döntöttek a műtét mellett. Végül az előkészítő és a műtő között történt valami, aminek következtében a baba végül természetes úton is meg tudott születni. Boldogok vagyunk, hogy a kicsi és édesanyja is egészségesek”

-írta Elaine Broughton. Amber mindezek ellenére úgy döntött, jogi úton vesz elégtételt a kórházon. Mint mondja, egész életét egy olyan sebbel kell majd élnie, ami elkerülhető lett volna, ha az orvosai jobban odafigyeltek volna rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik