Élet-Stílus

A legfurább álláshirdetés: a világ végére keresnek gazdát

24.hu
24.hu

2016. 01. 21. 11:27

Ki ne szeretne állattenyésztéssel foglalkozni egy szigeten az isten háta mögött kettővel?

A brit gazdaszövetség weboldalán megjelent egy álláshirdetés. Tristan da Cunha önkormányzata állattenyésztési és növénytermesztési tapasztalattal rendelkező gazdát keres.

Hogy ebben mi az érdekes?

Hát az, hogy az Egyesült Királysághoz tartozó Tristan da Cunha a világ legelszigeteltebb lakott települése. A legközelebbi falu több mint 2000 kilométerre található, méghozzá Szent Ilona szigetén (Tristan da Cunha első lakói annak a helyőrségnek a tagjai voltak, amelyet a Szent Ilona szigetre száműzött Napóleon őrzésére telepítettek ide).

A vulkanikus szigetcsoport fővárosa az Edinburgh of the Seven Seas nevű falu, ahol 265 ember él.

Na, ide keresnek gazdát.

A helyiek ugyanis szeretnének minél kevésbé támaszkodni az import-élelmiszerre, és ahhoz, hogy még inkább önellátóak lehessenek, szükségük lenne egy emberre, aki marhát, birkát tenyészt, rendelkezik állategészségügyi ismeretekkel, és azt is tudja, mi az a szántóföldi vetésforgó, sőt tudását képes továbbadni.

Az elszigetelt szigeten egyébként van iskola, kórház, szupermarket, templom, kocsma, múzeum, temető, de még golfpálya is. Ha egyéb szórakozásra vágyik az ember, akkor a legközelebbi nagyvárosba kell látogatnia, ami nem más mint a dél-afrikai Fokváros. Távolsága a szigettől: 2800 kilométer. Repülőtér (légi közlekedés mint olyan) sajnos nincs.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.