Élet-Stílus

Meghalt egy 21 éves nő a fogamzásgátlója miatt

Három nappal a halála előtt orvosnál járt a légzési nehézségek és a mellkasi fájdalmai miatt. Fájdalomcsillapítóval küldték haza.

A 21 éves brit tanítónő, Fallen Kurik nem sokkal később otthonában rosszul lett: összeesett és bár szülei azonnal hívták a mentőt, nem tudtak rajta segíteni. A fiatal nőnek egy tüdőembólia miatt először a légzése, majd a szíve is leállt, a Sutton Cottonfieldben lévő Good Hope kórházban már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani az orvosok.

A fiatal nő halála ügyében nyomozás indult, aminek eredményét a napokban indult meghallgatáson tették közzé. Itt felszólalhatott az az ápoló is, aki aznap este megvizsgálta Fallent a Robert Peel egészségügyi központban. A férfi tagadta, hogy a zavart lány tudomására hozta volna, hogy fogamzásgátlót szed, ezért a panaszokat – nehézlégzés, mellkasi fájdalom – izomeredetűnek gondolta és fájdalomcsillapítót írt fel rá.

Kép forrása: Birmingham Mail
Kép forrása: Birmingham Mail

Csakhogy az apa máshogy emlékezett a történtekre. Elmondta, aznap este elkísérte lányát az ügyeletre és emlékszik rá, hogy lánya kerek-perec rákérdezett az ápolónál, hogy okozhatja-e a tüneteket a fogamzásgátló.

„Tudom, hogy megkérdezte, mert hazafelé menet arról beszélgetett a barátnőjével SMS-ben, hogy az orvos szerint nem a bogyó okozza a tüneteit”

– vallotta a férfi, aki azt szeretné, ha a bíróság megtalálná azt az embert, aki felelős lánya haláláért. A 21 éves Fallen egyébként halála előtt csak néhány hónapja szedte a fogamzásgátló tablettát. Egy hónappal a tragikus események előtt, nőgyógyásza tanácsára készítményt váltott és ezután kezdődtek a furcsa tünetek.

„Folyamatosan arra panaszkodott, hogy nehezen kap levegőt, hogy szinte mindig fáradt. Egyik alkalommal, a nagynénje fodrászszalonjában el is ájult. Mikor az iskolában is rosszul lett, rábeszéltük, hogy nézesse meg magát egy orvossal. Reméltük, hogy kiderül, mi okozza a tüneteket, de Fallen diagnózis helyett egy doboz fájdalomcsillapítóval tért haza.”

A vigasztalhatatlan apa a meghallgatáson elmondta, lánya három nappal azután eset össze a lépcsőn, hogy orvosnál járt. Azonnal mentőt hívtunk, sőt, a feleségem még a szívmasszázst is megkezdte, de hiába. Fallen életét már nem tudták megmenteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik