Élet-Stílus

Meghalt a tízhetes baba, miután hazaengedték a kórházból

A szülők biztosak benne, hogy kisfiukat nem lett volna szabad hazaengedni az orvosoknak.

A Birmingham Mail tudósítása szerint a kisfiút, aki a szülők állítása szerint nem sokkal születése után került kórházba, meningitisszel és más, egészségügyi problémákkal kezeltek. Nyolc nappal a halála előtt engedték haza a kórházból azzal, hogy teljesen meggyógyult.

„Ha a kórházban tartották volna, ahol orvosok figyeltek volna rá, még ma is élne”

-nyilatkozta könnyek között Ralphie édesanyja, Nicole. Hozzátette, szombat hajnalban vették észre, hogy kisfiúkkal történt valami.

„Nicole felvette őt, hogy megetesse, majd sikoltozni kezdett”

-emlékezett vissza a 32 éves apa, Ricky, majd hozzátette, mikor odarohant feleségéhez és átvette a babát, érezte, hogy a kicsit teste jéghideg. Azt mondja, bár tudta, hogy felesleges, megkezdte a gyerek újraélesztését, miközben ráparancsolt síró feleségére, hogy hívja a mentőket. A segítség hamar kiérkezett, de már ők is csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az apa azt mondja, nem hibáztatja az orvosokat, de mindenképp tudni szeretné, mi történt a kisfiával, hogy miért vesztették őt el egyik pillanatról a másikra.

„Nem sokkal korábban még kórházban voltunk, ahol úgy küldtek minket haza, hogy megnyugodhatunk, a fiúnkkal minden rendben van. Aztán néhány nappal később holtan találjuk őt a mózeskosarában. Ez nem normális.”

Az ügyben a Mirrornak nyilatkozott dr. Jonathan Evans a nottinghami gyermekkórház részlegvezetője is, aki elmondta, emlékszik a kisfiúra, akit a múlt hónapban meningitis miatt szállítottak be hozzájuk. Hozzátette, a kisfiút hat nappal később kiengedték a kórházból, mert az állapota rohamosan javult.

„Az orvosok elégedettek voltak a javulásával, a szervezetében nem találtak semmilyen olyan jelet, ami aggodalomra adott volna okot.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik