Élet-Stílus

Videózó szomszéd buktatta le a kutyakínzó kínai egyetemistát

Egy ausztrál bíróság öt évre eltiltott az állattartásról egy Ausztráliában tanuló kínai diákot, miután egyik szomszédja videóra vette, ahogy erőszakosan üti kutyáját Wollongong városában található lakása erélyén. A 25 éves Xudong Zhang az Illawarra Mercury című lap beszámolója szerint egy műanyag borítású fém vállfával ütlegelte az erkélyrácshoz kikötözött szamojédot, akinek száját is bekötözte. Majd egyszer még nagy erővel fejen is rúgta a fájdalomtól szűkölő ebet.

A videófelvételt már másnap elküldte a szomszéd a RSPCA nevű állatvédő szervezetnek, és a kutyát azonnal el is vették tőle. Amikor három nappal később a hatóságok kihallgatták, Zhang beismerte, hogy megverte kutyáját. Elmondása szerint azért, mert kárt tett a lakás bútorzatában.

A tavaly július 31-én készült felvétel pénteken került nyilvánosságra, miután a kínai egyetemista ügyével foglalkozó bíró azt kiadta a Mercury-nak. A bíró öt évre eltiltotta a bányamérnöknek tanult egyetemistát attól, hogy bármilyen állatot is tartson, kutyáját pedig hivatalosan is az RSPCA-nek ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik