Élet-Stílus

Meztelenül barangolta be New Yorkot egy fotóművésznő

24.hu
24.hu

2016. 01. 15. 21:04

Társas szokásaink annyira hétköznapinak, és természetesek, hogy eszünkbe sem jut megkérdőjelezni őket. Mindaddig, amíg bele nem tudjuk képzelni magunkat egy földre látogató idegen helyzetébe, aki abszolút kívülről szemlél bennünket.

Neki valószínűleg eszébe jutna, hogy az emberek vajon miért viselnek ruhákat. Mármint olyankor is, amikor az időjárás amúgy nem indokolja. Az öltözködés jóval többről szól, mint a test védelme: identitást építünk vele magunknak.

Fotó: Erica Simeone / nueyork.bigcartel.com

„Az ruháinkkal eltakarjuk magunkat, vagyis azt, akik valójában vagyunk. Az öltözékünk azt árulja el rólunk, hogy kik szeretnénk lenni, azt mit szeretnénk, hogy a többiek gondoljanak rólunk. Az a gondolat inspirált, hogy vajon milyen lenne az élet, amiben nincs divat, hogy azzal fejezzük ki magunkat, hogy általa lépjünk interakcióba egymással. Mindezt humorosan és optimista szemszögből szerettem volna véghezvinni, leszedni egy picit azt a stigmát a meztelenségről, amit az erotika rak rá” – mondja a Nue York című projektről művész.

Fotó: Erica Simeone / nueyork.bigcartel.com

A sorozat darabjait egy New York-i galériában árulják, de nyomatokat, vagy a sorozat albumát a projekt honlapjáról bárki megrendelheti. Erica Simone a teljes bevételt a Beauty For Freedom nevű, az emberkereskedelem ellen harcoló szervezetnek ajánlotta fel.

Fotó: Erica Simeone / nueyork.bigcartel.com

További képeket IDE kattintva talál.

(via: Artfido)

Kommentek

Az Igazi háziasszonyok visításától falra lehet mászni
Kínában akart híres lenni halála előtt az amerikai kisfiú