Élet-Stílus

40 év után újra láthatta elrabolt lányát a haldokló anya

A 15 éves lányt egy férfi csalta el otthonról azzal, hogy jól fizető állást ígért neki a városban.

Mikor kiderült, hogy szó sincs jól fizető állásról, már késő volt: az ismeretlen férfi addigra már több száz kilométerre csalta Zhangot a Délnyugat-Kínában lévő otthonától. A fiatal lány ezt követően, hatalmas kitérők után, Henan tartományban kötött ki, ahol fogva tartója, jó pénzért hozzáadta őt egy tehetős agglegényhez.

Családja hiába kerestette őt a közeli falvakban és városokban, egy idő után feladták a reményt, hogy élve viszontláthatják őt. Csak, a most már 89 éves édesanyja reménykedett a felbukkanásában: a család unszolása ellenére kitartott, és egy tapodtat sem volt hajlandó mozdulni a lány szülővárosából, mondván, ha Zhang visszatér, itt fogja keresni őket.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Anya és gyermeke végül negyven év után, egy kínai tévéműsornak köszönhetően talált egymásra. Ebben arról volt szó, hogy az eltűnt rokonok megtalálásában ma már kulcsfontosságú szerepe van a DNS-nek. Zhang a hallottakon felbuzdulva, tavaly úgy döntött, DNS mintát ad a Baby Come Home elnevezésű szervezetnél, ami kifejezetten azért jött létre, hogy a családtagok megtalálhassák elveszett szeretteiket, legyenek bárhol is az országban.

Szerencsére, mikor egyik napról a másikra nyomaveszett, Zhang családja is hasonlóképp gondolkodott. Mikor tudomást szereztek a Baby Come Home-ról, mindannyian mintát adtak és vártak. Évtizedeket. Végül közel negyven év után, tavaly értesítették őket, hogy találtak egy egyezést.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

Az 54 éves Zhang a héten érkezett meg szülővárosába. Mindenki; az ismerősök, az egykori barátok és a családtagjai is könnyek között üdvözölték őt, de a legmeghatóbb pillanat mégis az volt, mikor Zhang annyi év után újra találkozhatott súlyos beteg édesanyjával, aki sosem adta fel a reményt, hogy egyszer viszontlátja majd őt.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik