Élet-Stílus

Megszólalt a férfi, aki a saját pólóját adta egy hajléktalannak a metrón

Néhány nap alatt milliók nézték meg azt a videofelvételt, amin egy fiatal férfi a saját pólóját, majd sapkáját adja oda, egy láthatóan átfagyott, félmeztelen hajléktalannak a New York-i metrón. A jelenetet az egyik utas rögzítette majd osztotta meg a Facebookon.

Az önzetlen srácot, Joey Restot a New York Daily News kutatta fel. Azt mondta, jobban örült volna, ha többet is tenni a szerencsétlen férfiért, akkor azonban csak ennyit tudott segíteni.
„Természetes reakció volt segíteni, megtenni, amit tudok. Remélem a hivatásos segítők is megtalálják a fickót, nem olyan nehéz őt kiszúrni” – mondta a 23 éves, jogi tanácsadóként dolgozó férfi a hírportálnak.

Elmesélte, hogy a félmeztelen, kissé büdös férfitől mindenki elhúzódott. Őt azonban nem hagyta nyugodni a látvány, mivel péntek este tíz óra körül már fagypont alatt volt a hőmérséklet, ráadásul a férfit láthatóan nem sokkal korábban bántalmazták.
Resto először csak egy videót akart csinálni a férfiről, de aztán rájött, hogy nem hagyhatja a sorsára. „Amikor odamentem hozzá, szólni sem tudott, csak felemelte a karját, mint egy gyermek, amikor rá adtam a pólót. Aztán elmondta, hogy aznap reggel kirabolták, még a ruháit is elvették tőle” – mondta.

A fiatal férfi próbálta rábeszélni a hajléktalant, hogy szálljon le vele, és keressenek komolyabb segítséget, vagy otthonról adna még neki ruhákat, és venne neki egy adag meleg ételt, vagy egy forró kávét, de a hajléktalan azt mondta nem akar megmozdulni. „Azt mondta, ki tudja mióta először, végre nem fázik, úgyhogy inkább aludna egyet” – mesélte Joey Resto.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik