Élet-Stílus

Utolsó erejével még csóvált megmentőinek a haldokló kiskutya

Miután szopornyicás lett, egykori gazdái úgy döntöttek megválnak tőle. Az út szélén hagyták sorsára.

A kölyökkutya ezután csak a szerencsének, no és néhány lelkiismeretes állatvédőnek köszönheti, hogy nem halt meg ott, ahol végül hagyták őt: az indiai Udiapurban található egyik főút mellett. Mikor kitették, a kutyust már minden ereje elhagyta a vírusfertőzés miatt. Nem, hogy járni, de felállni sem tudott és csak feküdt az út szélén a tűző napon. A csodában bízva.

Kép forrása: Youtube / Animal Aid
Kép forrása: Youtube / Animal Aid

Az Animal Aid állatvédőit végül a helybeliek riasztották, akik egy idő után felfigyeltek a hosszú órák óta mozdulatlan testre. A mentésről készült videón jól látszik, a kiskutya, akit szinte ellepnek a legyek, az utolsó erejével még csóválja a farkát a felé közeledő emberek láttán.

A névtelen jószág sorsa innentől kezdve fordult jóra. Noha a szopornyica kezeletlen esetben halálos is lehet, a vírusfertőzés megkímélte az egyelőre még névtelen kölyök életét. Miután a menhelyre értek vele, az állatvédő szervezet önkéntesei szigorúan elkülönítették legújabb védencüket a többiektől, alaposan megmosdatták, majd két teljes hétig erős antibiotikummal kezelték őt.

Kép forrása: Youtube / Animal Aid
Kép forrása: Youtube / Animal Aid

És láss csodát! A kiskutya a kezelés után lábra állt és bár még mindig nem teljesen egészséges, jó úton halad a gyógyulás felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik