Élet-Stílus

A virtuálisvalóság-pornó olyan, mintha tényleg ott lennél a jelenetben

24.hu
24.hu

2016. 01. 08. 18:37

A virtuális valóság a szórakoztatóipar forradalma, nem csoda ha annak minden szegmense ebben az irányban fejleszt, beleértve a pornót is. Raymond Wong, a Mashable újságírója egy Las Vegas-i hotelszobában próbálhatta ki, hogy hol tart a technológia. „Bizonyos szempontból jó, másrészt eszméletlenül lenyűgöző, és némileg szörnyű. De leginkább jó” – írja.

A virtuálisvalóság-pornó kipróbálására a Naughty America, az Egyesült Államok egyik legnagyobb felnőttfilmes cége hívta meg Wongot. A búvárszemüveghez hasonló eszközre olyan jeleneteket komponáltak, amik a néző szemszögéből mutatják be az eseményeket.

„Bár tudtam, hogy a színésznők valójában nincsenek ott a szobában, a férfi teste pedig nem az enyém, mégis minden nagyon valóságosnak tűnt: szinte éreztem az érintéseket. Rettenetesen fura volt, ennyit elmondhatok” – írja.

Az egyik hátrány, hogy más virtuálisvalóság-élményektől eltérően, a Naughty Americáé nem 360 fokos. Ha az ember oldalra, vagy hátra fordítja fejét, túlságosan lefelé, vagy fölfelé néz, a környezet többi része helyett feketeséget lát. Wong megkérdezte a cég szóvivőjét, hogy ez miért van így, mire azt a választ kapta, hogy: „mert ki a fene akarna a félrenézni, amikor éppen virtuális szexben vesz részt?”

Wong egy olyan jelenetbe is belenézhetett, amin egy nő szemszögéből követhette az eseményeket. Azt írja, szinte érezte a hozzá közeledő férfi testszagát. Egy másik jelenetben, amit ismét férfiszemszögből nézett, annyira valóságosnak élte meg, hogy a színésznő meg akarja csókolni, hogy ösztönösen hanyatt vágta magát. Azt írja, hogy a valóságélmény néha annyira erős, hogy az már zavarba ejtő túlzásnak tűnik. Persze lehet, hogy csak hozzá kell szokni.

A Naughty America egyelőre kéttucatnyi virtuálisvalóság-jelenetet kínál az előfizetőinek, és hetente egy-kettővel bővül a kínálat. Ezek a számok viszont növekedni fognak, ahogy egyre több embernek lesz virtuálisvalóság-szemüvege. Wong szerint hamarosan hatalmas mennyiségű tartalomra lesz szükség: „aki egyszer kipróbálta a virtuálisvalóság-pornót, az soha többé nem akar hagyományos 2D jeleneteket nézni.”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.