Élet-Stílus

A virtuálisvalóság-pornó olyan, mintha tényleg ott lennél a jelenetben

A virtuális valóság a szórakoztatóipar forradalma, nem csoda ha annak minden szegmense ebben az irányban fejleszt, beleértve a pornót is. Raymond Wong, a Mashable újságírója egy Las Vegas-i hotelszobában próbálhatta ki, hogy hol tart a technológia. „Bizonyos szempontból jó, másrészt eszméletlenül lenyűgöző, és némileg szörnyű. De leginkább jó” – írja.

A virtuálisvalóság-pornó kipróbálására a Naughty America, az Egyesült Államok egyik legnagyobb felnőttfilmes cége hívta meg Wongot. A búvárszemüveghez hasonló eszközre olyan jeleneteket komponáltak, amik a néző szemszögéből mutatják be az eseményeket.

„Bár tudtam, hogy a színésznők valójában nincsenek ott a szobában, a férfi teste pedig nem az enyém, mégis minden nagyon valóságosnak tűnt: szinte éreztem az érintéseket. Rettenetesen fura volt, ennyit elmondhatok” – írja.

Az egyik hátrány, hogy más virtuálisvalóság-élményektől eltérően, a Naughty Americáé nem 360 fokos. Ha az ember oldalra, vagy hátra fordítja fejét, túlságosan lefelé, vagy fölfelé néz, a környezet többi része helyett feketeséget lát. Wong megkérdezte a cég szóvivőjét, hogy ez miért van így, mire azt a választ kapta, hogy: „mert ki a fene akarna a félrenézni, amikor éppen virtuális szexben vesz részt?”

Wong egy olyan jelenetbe is belenézhetett, amin egy nő szemszögéből követhette az eseményeket. Azt írja, szinte érezte a hozzá közeledő férfi testszagát. Egy másik jelenetben, amit ismét férfiszemszögből nézett, annyira valóságosnak élte meg, hogy a színésznő meg akarja csókolni, hogy ösztönösen hanyatt vágta magát. Azt írja, hogy a valóságélmény néha annyira erős, hogy az már zavarba ejtő túlzásnak tűnik. Persze lehet, hogy csak hozzá kell szokni.

A Naughty America egyelőre kéttucatnyi virtuálisvalóság-jelenetet kínál az előfizetőinek, és hetente egy-kettővel bővül a kínálat. Ezek a számok viszont növekedni fognak, ahogy egyre több embernek lesz virtuálisvalóság-szemüvege. Wong szerint hamarosan hatalmas mennyiségű tartalomra lesz szükség: „aki egyszer kipróbálta a virtuálisvalóság-pornót, az soha többé nem akar hagyományos 2D jeleneteket nézni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik