Élet-Stílus

Napokig nem láthatta újszülöttjét a kismama, mert tiszteletlen volt a dolgozókkal

A kismama azért borult ki, mert sziámi ikerlányait már a születésük után elvették tőle. Három napig nem láthatta életben maradt gyermekét.

Bár a minnesotai édesanya, Amber McCullough tavaly augusztusban került összetűzésbe a coloradói gyermekkórház vezetőségével, a vele történtekre csak most, közel fél évvel később derült fényt. És most is csak azért, mert Amber a közelmúltban kártérítési pert indított a kórház ellen, mivel – elmondása szerint – három teljes napra elszakították őt újszülött kislányától.

A beadványból kiderül, a coloradói édesanya augusztus 26-án sziámi ikerlányoknak adott életet, akik a májuknál és az alhasuknál nőttek össze. A gyerekek orvosa úgy döntött, ahhoz, az ikrek túlélése érdekében azonnali szétválasztó operációra lesz szükség. A több órás beavatkozás során végül az egyik kislány meghalt, míg a másik, Olivia kritikus állapotban került a csecsemő-intenzív osztályra.

Kép forrása: Facebook
Kép forrása: Facebook

És ekkor kezdődtek a gondok. Amber ugyanis már azt is nehezen viselte, hogy gyermekeit közvetlenül a megszületésük után elvették tőle. A kórház beszámolójából kiderült, hogy a kétségbeesett kismama többször is megpróbált bejutni a babákhoz. Végül mégsem ezért, hanem azért vonták meg tőle a látogatási jogot, mert tiszteletlenül beszélt az osztályon dolgozókkal.

„Túl azon, hogy minősíthetetlen stílusban beszélt az alkalmazottainkkal, többször kétségbe vonta azt is, hogy egyáltalán képesek-e gondoskodni betegeikről. A helyzet rövid idő alatt tarthatatlanná vált”

– idézi a New York Daily Mail című amerikai lap a coloradói gyermekkórház jogi képviselőjét.

Az anyát, aki addig naponta egyszer, két órára látogathatta meg súlyos beteg gyermekét, végül három teljes napra eltiltották a kicsitől. Úgy véli, a kórház intézkedése nemcsak rá voltak rossz hatással, de gyermekére is, akinek azokban a napokban mindennél nagyobb szüksége lett volna édesanyjára.

 

Amber most 900 ezer dolláros kártérítésben reménykedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik