Élet-Stílus

Felébredt a műtét közben, 15 percig nem altatták vissza

A fiatal nő legnagyobb félelme vált valóra, mikor a műtőasztalon ébredt, pokoli fájdalmak között.

A 23 éves londoni nő, Sarah Thomas aznap egy, az orvosai által rutinműtétnek számító beavatkozás miatt feküdt be a St. Albans kórházba. Azt mondja, akkor már évek óta szenvedett a mandulái miatt, amik időről-időre csúnyán begyulladtak. Volt, hogy annyira, hogy nyelni, se rendesen lélegezni nem tudott miattuk.

„Alig vártam a műtétet. Hogy végre megszabaduljak a pokoli fájdalomtól, amivel a mandulagyulladások jártak. Hogy olyan életet élhessek, mint bárki. De nem így lett. A műtét közben valami olyasmit éltem át ugyanis, amit az ellenségemnek se kívánok, és ami a mai napig meghatározza az életemet.”

Sarah a Daily Mail brit bulvárlap Femail rovatának beszélt a rettenetes élményről. Azt mondja, nem sokkal a műtét kezdete után a műtőasztalon ébredt: a szeme leragasztva, a beadott fájdalomcsillapítóktól se mozdulni, se beszélni nem tudott.

Kép forrása: Daily Mail
Kép forrása: Daily Mail

„Csak a pokoli fájdalmat éreztem a nyakam jobb oldalán, amit az okozott, hogy egy lézeres műszerrel épp távolították el a mandulámat. Üvölteni tudtam volna, de nem jött ki hang a torkomon.”

A fiatal, fodrászként dolgozó nő azt mondja, óráknak tűnő percekig feküdt rettenetes fájdalmak közepette. Csak negyed óra után vette észre az egyik orvos, hogy valami nem stimmel, majd közölte az aneszteziológussal, hogy véleménye szerint a páciens ébren van.

„Néhány pillanattal később már aludtam is. De hiába, az élmény annyira intenzív volt, hogy azóta sem tudom elfelejteni. Rémálmok, pánikrohamok gyötörnek, még a munkámat is kénytelen voltam feladni a megromlott idegi állapotom miatt.”

Sarah az eset után 22 ezer font kártérítést kapott a kórháztól, sőt, az is kiderült, hogy egy gép meghibásodása miatt ébredt fel az altatásból.

„Becsülöm a kórházat, hogy elismerték a hibát és hálás is vagyok a kompenzációért, de a helyzet az, nincs az a kárpótlás, ami elfelejtethetné, amin keresztül kellett mennem.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik