Élet-Stílus

Beperelte hármas ikrei apját, mert a férfi abortuszt követelt tőle

Az apa attól félt, hogy nem lesz elég pénze a három gyerekre. Épp ezért arra kérte a béranyát, hogy vetesse el az egyik magzatot.

Csakhogy a 47 éves Melissa Cook nemet mondott a kérésre. Egyrészt, mert minden porcikája ellenzi az abortuszt, másrészt, mert addigra már mindhárom babával szoros köteléket alakított ki. A döntésről értesítette a postásként dolgozó, leendő egyedülálló apát is, aki kétségbeesésében megfenyegette őt: vagy abortuszra megy, vagy búcsút mond a 33 ezer dolláros járandóságának és élete végéig gyerektartást fizet majd a harmadik gyerek után.

Melissa végül nem hagyta magát megfélemlíteni, cserébe fogadott egy jó ügyvédet. Harold Cassidyvel – aki azzal szerzett hírnevet magának, hogy 1980-ban sikerrel védett egy béranyát a „Baby M”-ügyben – most azt szeretnék elérni, hogy a bíróság hivatalosan is elismerje Melissát a gyerekek anyjának, aki ezután jó esélyekkel indulhatna egy, a gyerekek születése után induló, esetleges gyermekelhelyezési perben.

„Mindhárom babának joga van ahhoz, hogy megismerje édesanyját és élete hátralevő részében kapcsolatot tartson fenn vele”

– áll a 47 oldalas beadványban. Melissa az üggyel kapcsolatban elmondta, a rossz tapasztalat miatt úgy érzi, Kalifornia államban – amely a béranyaságot illetően kifejezetten megengedőnek számít – felül kellene vizsgálni a béranyákra vonatkozó törvényeket. A nő szerint ezek ugyanis alkotmányellenesek.

Melissa Cook augusztusban, egy béranyákat közvetítő cégen keresztül ismerkedett meg az 50 éves C.M nevű postással. Az egyedülálló férfi vállalta, hogy 33 ezer dollárt fizet neki azért, ha kihordja a gyermekeit, akik egy 20 éves donor petesejtje segítségével fogantak.

Hogy biztosra menjenek, a kaliforniai termékenységi klinika orvosai egyszerre több embriót is Melissa méhébe ültettek. Egyúttal figyelmeztették az apát, megvan az esélye, hogy az embriók közül több is életben marad. Mikor kiderült, hogy végül mindhárom embrió életképes és szépen fejlődik, a postás pánikba esett, hogy nem tudja őket felnevelni.

Melissa elmondta, felajánlotta a férfinak, hogy a harmadik babát örökbe fogadja, de ő hallani sem akart a dologról. Ekkor fenyegette meg azzal, hogy bepereli őt a gyerektartás miatt.

Nem Melissa az egyetlen

Tavaly decemberben írtunk egy szintén amerikai béranyáról, a 26 éves Brittneyrose Torresről, aki Melissához hasonlóan vállalta, hogy kihordja egy ismerős, meddő pár gyermekeit. A termékenységi klinikán Brittneyrose méhébe is több embriót ültettek, melyek kivétel nélkül életben maradtak.

A leendő szülők először örültek a hírnek, hogy hármas ikreik lesznek, ám nem sokkal később, a várandósság 17. hete előtt arra kérték Torrest, vetesse el a méhében növekvő, egyébként teljesen egészséges kislányt. A fiatal béranya úgy döntött, nemet mond a kérésre, mint mondta, küzdeni fog a kislányért, kerüljön bármibe is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik