Élet-Stílus

Visszafordította a repülőt, hogy felvegyen egy temetésre igyekvő családot

Mikor Minneapolisban lekésték a csatlakozást, a testvérek úgy hitték, elszalasztották az utolsó esélyt, hogy időben odaérjenek édesapjuk temetésére.

Az arizonai Wibel-testvéreknek és édesanyjuknak csupán néhány percük volt arra, hogy a minneapolisi reptéren elérjék a Memphisbe tartó menetrendszerinti járatot. Csakhogy a gépük Phoenixből eleve késéssel érkezett, így hiába igyekeztek, ahogy csak tudtak, nem érték el a csatlakozásukat.

„Az öcsém az ablakot csapkodta. Anyám könnyes szemmel integetett a kifutóra igyekvő repülő után, mi pedig, a húgommal zokogtunk”

– mondja a 32 éves Nicole Wibel, aki december 16-án veszítette el az édesapját a tüdőrák miatt. A fiatal nő hozzátette, aznap az volt az utolsó repülőjárat Memphisbe, édesapja temetését pedig másnap kora reggel tartották.

„Ahogy láttuk a gépet kigurulni a kifutópályára, pánikba estünk. Biztosak voltunk benne, hogy nem leszünk ott a temetésen. Hogy nem vehetünk tőle végső búcsút.”

A család végül onnan kapott segítséget, ahonnan egyáltalán nem számított rá. A Memphisbe tartó gép pilótája, Adam Cohen ugyanis észrevette őket, és visszafordította a gépet egészen a beszállókapuig, hogy a család is felszállhasson.

„Mikor kiderült, hogy a gép visszajön értünk, először szóhoz sem jutottunk a meghatottságtól. Mindannyian sírni kezdtünk az örömtől és a megkönnyebbüléstől”

– árulja el Nicole, majd hozzáteszi, még most sem tudják, a pilóta vajon tisztában volt-e azzal, miért volt olyan fontos számukra, hogy elérjék ezt a gépet.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik