Élet-Stílus

Hány órakor a legjobb a szex?

Ha hihetünk a tudománynak, most egy lépéssel közelebb kerülünk a tökéletes szexhez. Rengeteg a fontos összetevő, kezdve természetesen az odaadó partnertől, a megfelelő pózokon át, az ideális környezetig, ahogy az sem mindegy, hogy mit és mennyit eszünk-iszunk előtte. A számtalan aspektust cikkek és szakkönyvek százai elemzik, a megfelelő időpontot, tudományos szempontból eddig azonban nem vizsgálták.

Egy hormonszakértő, Alisa Vitti árulta el a Daily Mail-nek a tökéletes szexidőpont titkát. A felnőtt emberiség legnagyobb hányadának sajnálatára azonban, nem kis szervezést igényelhet a kipróbálása. A tudomány szerint ugyanis éppen munkaidőben, délután háromkor a legjobb a szex, már ami a heteroszexuális párokat illeti.

A nők délután a legéberebbek, legenergikusabbak mert a szervezetükben ilyenkor a legmagasabb a kortizol szintje. A férfiaknál viszont az ösztrogénszint van ekkor a csúcson, vagyis ilyenkor a leginkább érzékenyek partnerük rezdüléseire, nő és férfi között ilyenkor a legnagyobb az összhang.

Az urak egyébként reggelente a leginkább akcióra készek, mert ébredés után szökik fel a tesztoszteronszintjük, de a hölgyek kedvéért érdemes várniuk délutánig. A dolgos hétköznapokon, persze nehéz összehozni egy háromórai légyottot, de a hétvégékre érdemes tervezgetni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik