Élet-Stílus

Saját szőre vakította meg a sorsára hagyott kutyát

Puddingot karácsony estéjén találták, egy villanyoszlophoz kötözve.

Mikor az RSPCA, a legnagyobb brit állatvédő szervezet munkatársai rátaláltak a sorsára hagyott kutyára, a shi-tzu rettenetes állapotban volt: túl azon, hogy a szőre csomókban ragadt a testére, teljesen megvakítva ezzel őt, a kutya csontsoványra fogyott, ráadásul át is fagyott az eső és a hideg miatt.

„Nem találok szavakat arra a szörnyűségre, amit volt gazdája ezzel az ártatlan jószággal művelt”

-kezdte az RSPCA egyik, a mentésben is közreműködő dolgozója, Sarah Morris, majd hozzátette, rettenetesen szomorú volt, ugyanakkor dühös is.

Kép forrása: RSPCA
Kép forrása: RSPCA

„Elképzelni sem tudom, hogy képes valaki arra, hogy karácsony napján egyszerűen egy póznához kösse, majd az esőben magára hagyja kedvencét.”

Miután az állatvédők kiszabadították, Puddingot orvoshoz vitték, ahol hamar kiderült, hogy szerencsére nincs komoly baja. Leszámítva azt, hogy rettenetesen elhanyagolták. A shi-tzu szeme előtt csomókban összeállt szőr gyakorlatilag teljesen megvakította a kutyát, és ahhoz, hogy újra lásson, az orra hegyétől a farka végéig le kellett borotválni a szőrét.

„Csak ezután derült ki, hogy más bajok is vannak. Például az, hogy a kutya rettenetesen sovány, a körmei benőttek és hemzsegnek rajta a bolhák”

-idézi fel Sarah Morris, majd hozzátette, belegondolni sem akar, mit érezhetett a kutya egyedül, a sötétben és az esőben.

Kép forrása. RSPCA
Kép forrása. RSPCA

„Az az egy vígasztal, hogy tudom, nálunk sokkal boldogabb lesz a karácsonya, mint a gazdáival lett volna.”

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik