Élet-Stílus

Saját kezűleg kötött pulóverekkel segít az árva állatokon a magyar nő

A nyugdíjas asszony már harmadik éve segít így, mert szeretné szebbé tenni a menhelyen élők mindennapjait.

Győrffyné Bakos Rózsa három évvel ezelőtt készítette első, kifejezetten kutyáknak kötött pulóvereit azért, hogy legyen valami, ami a legnagyobb hidegben is megvédi a menhelyek kis lakóit. Azóta rendszer lett a dologból, a nyugdíjas asszony csak idén már 300-nál is több kis ruhával ajándékozta meg az ország legkülönbözőbb pontjain élő árva állatokat.

A nyugdíjas asszony azt mondja, ha tehetné, örökbe is fogadna néhányat négylábú védencei közül, csakhogy – derül ki a kemma.hu cikkéből – otthonában már teltház van. Rózsa két cicával és egy kutyussal osztja meg mindennapjait, így új családtagot már nem tud befogadni. Ezért inkább köt. Az elmúlt hetekben az esztergomi Bogáncs Kutyamenhely 175 gazdára váró védencének, akik közül végül 15-öt sikerült felöltöztetni.

Kép forrása: Facebook / Bogáncs Kutyamenhely
Kép forrása: Facebook / Bogáncs Kutyamenhely

Pálmai Andrea, a kutyaotthon vezetője a kemma.hu-nak elmondta, karácsony közeledtével nő az emberek adakozókedve és ilyenkor sokkal többen gondolnak az gazdátlan állatokra is. Hozzáteszi, ami az örökbefogadások számát illeti, abban nincs változás a karácsonyi időszakban. Pálmai Andrea szerint ez nem feltétlenül baj: sokan esnek ugyanis abba a hibába, hogy ajándékba adnak kutyát karácsonyra, amire a leendő gazda nincs felkészülve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik