Élet-Stílus

Mentőt hívott a hároméves kislány, kitüntetést kapott

Emma várandós édesanyja eszméletét vesztette, miután legurult a lépcsőn.

Kitüntették bátorságáért azt a négyéves brit kislányt, aki kihívta a mentőket, miután várandós édesanyja leesett a lépcsőn és elvesztette az eszméletét. Emma Bazzard még csak hároméves volt, amikor az eset történt, de rendben válaszolt a mentők kérdéseire és a címüket is meg tudta mondani.

A gyermek a diszpécsernek elmondta, hogy az édesanyja beverte a fejét, de nem vérzik. „Anya legurult a lépcsőn. Anya alszik. Anyának fáj a feje. Megöleltem” – mondta. A mentők néhány percen belül kiértek, Emma be is tudta őket engedni, hogy segítsenek az édesanyján.

A kórházban sikerült megakadályozni, hogy idejekorán beinduljon az édesanyánál a szülés. Két és fél hét múlva megszületett Emma kisöccse, igaz, egy hónappal előbb, mint kellett volna, de nem az esés miatt.

A mentőszolgálat szerdán oklevelet adott Emmának a bátorságáért. A kislány a mentőkkel és a diszpécserrel is találkozott. Édesanyja – aki egyébként óvónő – azt mondta: ez az eset is azt mutatja, hogy nem lehet elég korán megtanítani a gyerekeknek, hogy mit kell tenni veszélyhelyzetben. Emmát egyébként nem tanították meg arra, hogy a 999-et kell hívni, de ötéves testvére már tanult erről az óvodában, és egy családi ebédnél beszélgettek róla, innen jegyezte meg a kislány.

A diszpécser azt mondta: tudta, hogy nagyon fiatal a betelefonáló, de elámult, amikor megtudta, hogy csak hároméves. „Elképesztő volt az a részletesség, amivel válaszolt a kérdéseimre” – tette hozzá. (Guardian)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik