Élet-Stílus

Menhelyre került a pitbull, aki elájult gazdáját őrizte egy háztűz után

Pár hete milliókat hatott meg egy pitbull, aki órákon át őrizte és védte elájult gazdáját a marylandi  Landover Hillsben található otthonuk előkertjében, miután kigyulladt a házuk. A hűséges kutya annyira védte a nőt, hogy még a ház eloltására érkezett tűzoltókat és mentősöket sem engedte a közelébe. Végül egy tűzoltó-készülékkel sikerült elijeszteniük, hogy hordágyra tudják rakni, és kórházba vigyék.

If there was ever doubt that dog is man’s best friend, this will curb that. This dog refused to leave his owner’s side when the man was injured in a fire. —> http://bit.ly/1RmEAZl

Posted by NBC Connecticut on Wednesday, December 2, 2015

A Precious nevű nőstény kutya számára azonban a tűzeset azt jelentette, hogy Molly nevű kölykével együtt elszakítják szeretett gazdájától. Egy megyei jogszabály ugyanis tiltja, hogy az ott élő emberek pitbullt tartsanak otthonukban. A kutya és kölyke először a gazdi nővéréhez került, aki egy másik megyében él, de végül kénytelenek voltak megválni tőlük, mert nem tudtak megfelelően gondoskodni róluk – jelentette a helyi sajtó.

Mollyt sikerült örökbe adniuk, de Precious család nélkül maradt. Most egy pitbullokkal foglalkozó szervezethez került, aminek vezetője ideiglenesen magához vette a híressé vált ebet. Jessica Stuby a helyi sajtónak elmondta: igencsak sokkolta,amikor felkérték, hogy segítsen a kutyán, akit  „csodálatos társaságként” jellemzett. A nő hozzátette:

„Pont olyan, mint ahogy azt a hírek alapján gondolják az emberek. Semmi rosszat nem tudok mondani róla. Hűséges, édes és kedves.”

Stuby reméli, hogy Precious esete is segít abban, hogy megváltozzon a közvélekedés, hogy a pitbullok alapvetően veszedelmes, erőszakos és veszélyesek. Valamint, hogy megszüntessék a fajtát tiltó helyi törvényeket.

A Huffington Post cikke szerint az egyes kutyafajták tartását tiltó törvényeket több szervezet – köztük az amerikai állatorvosok szövetsége és az amerikai ügyvédi kamara – valamint a Fehér Ház is elítélte. A lap adatai szerint már 19 amerikai államban tiltották meg kutyafajtákat tiltó törvények bevezetését, és egyre több és több város és megye törli el ezeket a jogszabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik