Élet-Stílus

Hihetetlen állati törvények a tengerentúlról

Furcsa törvények a legtöbb országban még hatályban vannak, ezek közül most az amerikai államok vadállatokkal kapcsolatos rendelkezéseinek legjobbjait válogattuk ki.

Oklahoma: Ne birkózz medvékkel

bear-fight_1545082i

Az 1996 májusában bevezetett törvény akár egy év börtönbüntetéssel is sújthatja azt, aki medvével verekszik, részt vesz egy ilyen meccs szervezésében, vagy reklámozza azt.

Miami Beach: Tilos a disznótartás

Glorious-Pig-Wonders-The-Meaning-Of-Life-As-He-Walks-Down-The-Beach-At-Sunset

Jobb, ha az ember otthonhagyja a pár mázsás röfit, ha leszalad a partra csobbanni egyet.

Indiana: Puszta kézzel halat fogni tilos!

17w8mhhq9t39xjpg

Ha valaha Indianába indul horgászni, ne hagyja otthon a horgászbotját, ugyanis az állam folyóiban és tavaiban egyszerűen tilos kézzel halat fogni. Épp úgy tilos, mint dinamittal, tűzfegyverrel, vagy elektromos árammal, de ez utóbbiak talán jóval egyértelműbbek. Amerika több állama egyébként engedélyezi a puszta kézzel halfogást, így Arkansas, Illinois, Kansas és Oklahoma is.

Colorado: Légy józan, ha egy ló volánja mögé ülsz!

Horse

Coloradóban a lovak is járműnek számítanak, így az alkoholfogyasztást lovaglás előtt is jobb, ha elfelejtjük. Szerencsére börtünbüntetés nem jár ennek megszegéséért, de a szemfüles rendőr akár száz dollárral – 29 ezer forinttal – is megkönnyítheti a pénztárcánkat, amennyiben az alkoholszonda határérték feletti számot mutat.

Montana: Ha véletlenül elütsz egy állatot az úton, akkor vidd is haza!

18n8sf3rvu9n7jpg

A 2013-ban bevezetett törvény szerint egy engedély birtokában a véletlenül elütött állatokat el kell takarítania az autósnak úgy, hogy nyoma se maradjon. A szabály persze antilopokra, rénszarvasokra, jávorszarvasokra és teljesen átlagos szarvasokra érvényes, a kissé termetesebb medvéket és a birkákat például nem kell bepakolni a családi autó hátsó ülésére.

Akron, Ohio: Ne fesse be a csibéket és nyulakat!

dyed-chicks-550x412

Az ohiói városban tilos befesteni a csibéket, kiskacskákat és nyulakat, és természetesen adás-vételük is tilos. A szabályozás azonban sem medvékre, sem jávorszarvasokra nem vonatkozik, szóval igenis van kiskapu!

Virginia: Szombaton hajnali kettő után ne vadássz mosómedvére!

Évtizedeken át a mosómedvék kivételével minden fajra tilos volt vadászni, de most ők is kaptak 22 óra pihenőidőt. Végülis ez még mindig jobb, mint a semmi!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik