Élet-Stílus

Beindult a fanok fantáziája a fekete Hermione miatt

Teljesen beindította a rajongók fantáziáját, hogy elképzelhető, Hermionét akár Rowling is feketének képzelte el a Harry Potter könyvekben. Csodás fan-rajzok születtek.

Nagy fölfordulást keltett a hír, hogy a Harry Potter színdarabban egy fekete színésznő fogja játszani a filmben a fehér Emma Watson által alakított Hermione Grangert, de a rajongók fantáziája is beindult ettől – írja a BBC. Noma Dumezwemi nagyon örült a szerepnek, a rajongók pedig vitába szálltak egymással.

Forrás: Tumblr
Forrás: Tumblr

A mellette érvelők szerint Joanne K. Rowling írónő sose fejtette ki a regényfolyamban, milyen Hermione bőrszíne, sokkal inkább a jellemét írta le. Hermione karaktere sokak szerint eleve úgy van megalkotva, hogy hátrányból érkezik – varázstalan, azaz mugli szülők lányaként -, és a varázslók nácijai a magafajtákat csak sárvérűeknek nevezik a könyvekben. Sokak szerint ez hasonlít a rasszizmushoz, ezért is alkalmas egy fekete színésznő a szerepre.

Ilyen is lehetett volna

Sok rajongó neki is ugrott, és elképzelte vizuálisan a fiatal, fekete Hermionét (merthogy a darabban a főbb szereplők mind negyven év körüliek, mivel a könyvek története után járunk évtizedekkel).

Forrás: Tumblr
Forrás: Tumblr

Marianne Khalil szeplős, oroszlánhajú Hermionéja rögtön népszerű lett. Ő is azzal indokolt, hogy sosincs leírva a regényekben, milyen Hermione bőrszíne. Ráadásul így visszanyerhetnek valamit abból az elvesztett ábrázolásból, amit a színesbőrű emberek elszenvednek a hollywoodi filmekben (magyarán alig kapnak jelentős szerepeket).

Új normák

Chantell Monique írónő és nagy Potter-fanatikus is azt mondta, alapvetően nem is volt nagy sokk a felfedezés, hogy Hermione simán lehetne afrobrit lány is. Hozzátette, fontos a normák megváltoztatása, és számára olyan most meglátni az új színésznőt, mintha hazaérkezne.

Forrás: Tumblr
Forrás: Tumblr

A Black Girls Nerd Out weboldal alkotói is azt mondják, Hermione személyiségével mindig is tudtak azonosulni, ellenben fehérnek látták őt. De ez most megváltozott, végre a fekete lányok is láthatják, hogy bármi lehet belőlük.

Forrás: Tumblr
Forrás: Tumblr

Ajánlott videó

Olvasói sztorik