Élet-Stílus

A plázamikulás ölében szoptatta meg gyermekét az anya

A nőt őszintén meglepte a negatív kommentáradat, amit a szoptatásról készült fotó alá kapott.

„A hozzászólások több mint háromnegyede bántó, vagy ami még rosszabb gyűlölködő. Ez több mint elkeserítő”

– kezdi a 40 éves, háromgyerekes édesanya, aki azután került a netezők haragjának középpontjába, hogy saját Facebook-oldalára képet töltött fel arról, ahogy a plázamikulás ölében szoptatja egyéves kisfiát. A Kanadában élő nő, Rebecca Dunbar elmondta, a képet viccből készítette róla a férje, és eredetileg nem tervezte feltölteni a Facebookra.

„Aztán rájöttem, ez egy remek lehetőség, hogy a nyilvános szoptatást népszerűsítsem, így végül feltöltöttem a Facebookra. Álmomban se gondoltam volna, hogy ennyi negatív visszajelzést kapok miatta.”

Rebecca a Global Newsnak elmondta, már jó ideje a sorban álltak, mikor egyéves ikerfiai közül az egyik jelezte, hogy éhes.

Kép forrása: Twitter
Kép forrása: Twitter

„Két másodperc alatt döntött úgy, hogy ő most éhes, én pedig nem szerettem volna, ha egészen addig sír, míg sorra nem kerülünk, ezért döntöttem: megszoptatom őt ott, a sorban. Már épp nekilátott az evésnek, mikor sorra kerültünk”

– mondja Rebecca, majd hozzátette, a mikulástól megkérdezte, hogy zavarná-e, ha az ölében szoptatja kisfiát.

„Azt mondta, 40 éve nem történt vele hasonló, úgyhogy csak nyugodtan”

– emlékszik vissza az édesanya, akivel – mint kiderült – egyáltalán nem mindenki ért egyet. Miután a kép az internetre került, egymást érték a kommentelők alatta. A többség azon a véleményen van, hogy ez már nem a nyilvános szoptatás elfogadtatásáról szólt, hanem a magamutogatásról.

Rebecca a kommentekre válaszul elmondta, nem fogja szégyellni magát amiatt, hogy olyasmit tett, ami a gyermeke érdekeit szolgálja.

„Azt szeretném, ha a nyilvános szoptatás olyan természetes dolog lenne, amiről egyáltalán nem is érdemes vitatkozni”

– árulta el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik