Élet-Stílus

Először mutatják meg magukat a hófehér bengáli tigrisbabák

Az ikrek öt hónappal ezelőtt, július 14-én születtek. Mostanra erősödtek meg annyira, hogy az egész világnak bemutatkozhassanak.

A világon mindössze 200 olyan tigrisről tudnak, mint amilyen öt hónappal ezelőtt született Kína észak-keleti részén, Qingdaoban. Azon túl ugyanis, hogy hófehér, a kis bengáli hím egy genetikai mutációnak köszönhetően csíkok nélkül született. Ritka dolog ez 100 ezer élveszületésből mindössze egyszer fordul elő. A hím ikertestvére, akivel egy napon, július 14-én jöttek világra, vele ellentétben az anyjukra hasonlít: hófehér ugyan, de csíkos.

Kép forrása: People's Daily Online
Kép forrása: People’s Daily Online

A különleges tigriskölykökre születésük óta gondozók garmadája vigyáz: a kicsik luxuskörülmények között, állandó 25 fokos, hűtött-fűtött kennelben cseperednek, és a nap 24 órájában állandó felügyelet allatt vannak. Most, a születésük után öt hónappal erősödtek meg annyira, hogy gondozóik a nagyközönségnek is megmutassák őket – írja a People’s Daily Online.

Kép forrása: People's Daily Online
Kép forrása: People’s Daily Online

A bemutató előtt a qingdaoi állatkert nyilvánosságra hozott néhány képet a kölykökről, akik öt hónaposan már fejenként 1,5 kiló marhát és 10 csirkenyakat fogyasztanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik