Élet-Stílus

Csókolom, el tetszett esni? 11 ezer forint lesz a felsegítési adó!

nagymama (nagymama)
nagymama (nagymama)

Jön a karácsony, ami tudják, mit jelent! Nem, nem a fát, meg az ajándékokat, hanem a jeges járdát és a keljfeljancsizó nagymamákat. Na, egy brit hivatal végre azt mondta a breakelő nagyiknak, amire mindenki gondolt: elég.

A tendringi helyi önkormányzat konkrétan 11 ezer forintnyi brit fontot kérne cserébe a nagyiktól, ha fel kell őket segíteni, mert nem tudnak felállni egy hosszabb helikopterezés után. Az Essex környéki önkormányzat elindított egy Careline nevű programot, ahol elég egy gombot megnyomni, ha a nagyi nem tud felkelni, és az önkormányzat emberei már mennek is segíteni. De nem lehet mindent ingyen adni az életben.

Egy helyi képviselő, Michael le Cornu szóvá is tette ezt. Mármint, hogy ezek az emberek egész életükben fizették a TB-t, majd megbüntetik őket, amiért elestek.

Az önkormányzat viszont nem adja meg magát, azt mondták, tárgyaltak a leendő kuncsaftokkal, akiknek 60 százaléka támogatta a szolgáltatást. Egyébként önmagában a húzásnak tényleg lenne valami értelme, mert sokkal kevesebbszer kellene a mentőnek kimennie csak azért, mert egy idős ember túl sokáig pörgött a fején hangos rapzenére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik