Élet-Stílus

Ünnep a pitvarosi nyomorban: karácsonyfa nádból, háztartási keksz, hideg

Egy pitvarosi család elképesztően nyomorúságos történetéről számol be a Délmagyar. Bartos Zsuzsannáénál 6-án kezdődik a hó vége a cikk szerint. A népdalénekes három gyermekét, a hétéves Krisztinát, az ötvéves Lili Boglárkát és hároméves kisfiát, Gergőt egyedül neveli. Mivel albérletet nem tudnának kigazdálkodni, szívességi használatra kaptak meg egy  másfélszobás pitvarosi házat. A gyerekek édesapja két éve él külön a családtól, Zsuzsanna a havi 76 forintos családi pótlékból neveli a kicsiket. Mint a portálnak elmondta: most intézi, hogy főállású édesanya lehessen.

Alkalmi munkát is vállalok, legyen az kacsapucolás vagy éppen nyúlhajtás a vadászatokon

– tette hozzá az édesanya, aki a főiskolán népdalénekesnek tanult, azonban tanulmányait első gyermeke érkezése miatt nem tudta befejezni.

Karácsonyfa nádból

A beszélgetés napján a gyerekek kekszet és teát reggeliztek, az anyuka általában csak olyan ételhez jut, amit a gyerekek meghagytak. Bár van egy kályhájuk, az már szétégett és tüzelőt sem tudnak vásárolni.

Tavaly fára sem telt. Az udvaron nőtt dísznádból készített egy gúlát, amit régi fenyőgirlandokkal tekert körbe.

Számítógépük is felmondta a szolgálatot. Zsuzsanna jelentkezett a Délmagyar pályázatára, abban reménykedik, hogy az idei karácsony kicsit könnyebb lehet. Részeleteket itt talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik