Élet-Stílus

“Kövér vagyok. És? Én így érzem jól magam a bőrömben”

A világ leghíresebb ducimodellje, Tess Holliday legfrissebb interjújában beszélt arról is, miért nem hajlandó fogyókúrázni.

Többek között azért, mert nem hisz a fogyókúrás módszerekben.

“A legtöbb nem ér semmit. Csak arra jó, hogy hitegesse az embert. Gyors és tartós eredményt ígér, a végén pedig nem érsz el vele semmit.”

– nyilatkozta Tess Holliday a napokban a Yahoo Style újságírójának. A ducimodell, aki többek között szerepelt már a Vogue olasz kiadásában és a People magazin címlapján is, legutóbb pedig az amerikai Marie Claire-ben domborított, visszautasítja azokat a vádakat, melyek szerint az egészségtelen életmódot népszerűsítené.

Kép forrása: Instagram
Kép forrása: Instagram

“Arra próbálom felhívni a világ nőinek figyelmét, hogy nem egyféle szépségideál létezik. Hogy attól, mert a magazinokban csontsovány nőket látnak, nekik nem kell ilyennek lenniük ahhoz, hogy szexinek és vonzónak érezzék magukat”

– mondja, majd hozzáteszi, szerinte komoly baj, hogy a legnépszerűbb fehérneműmárkák nem hajlandóak ezt elfogadni. A ducimodell szeptemberben neki is ment a Victoria’s Secretnek, mert a cég nem forgalmaz plus size méretű holmikat.

“És éppen ezzel testesítik meg mindazt, ami rossz a társadalmunkban. Azzal, hogy egy bizonyos méret felett nem forgalmaznak fehérneműket, azt sugallják a nőknek, hogy minimum úgy kell kinézniük, mint a modelljeiknek ahhoz, hogy szexisek lehessenek. Ez elfogadhatatlan.”

Tess egyébként a közeljövőben saját plus size ruhamárkát indít majd útjára, és az utóbbi időben sokat posztol Instagram oldalára az edzőteremből. Azt mondja, időről-időre szüksége van a mozgásra, de azt tagadta, hogy változtatni szeretne az alakján.

Kép forrása: Instagram
Kép forrása: Instagram

“Tisztában vagyok azzal, hogy kövér vagyok. És? Aki azt hiszi, hogy emiatt szenvedek nagyon téved. Sőt, figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy éppen arra próbálom megtanítani a körülöttem levőket, hogy érezzék jól magukat a bőrükben és szeressék a testüket, legyen az bármekkora is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik