Élet-Stílus

Egy tampon miatt vesztette el emlékeit a 27 éves nő

A szállodaigazgató szédüléssel és gyomorpanaszokkal ment orvoshoz. Néhány órával később az életéért küzdött.

A most 27 éves Deborah Usher végül egy hétig feküdt kómában, élet és halál között az úgynevezett toxikus sokk szindróma miatt. Orvosai szerint a betegséget a nem megfelelő tamponhasználat váltotta ki, ennek következtében szaporodhattak fel Deborah testében a különböző baktériumok – és az azok által termelt méreganyag – ami először gyomorpanaszokat, lázat, majd máj- és vesegondokat okozott a fiatal nőnél.

Kép forrása: metro.co.uk
Kép forrása: metro.co.uk

“Szerencsém volt. Ha kicsit később megyek orvoshoz, lehet, hogy ha már nem élek”

– idézi Deboraht a brit Metro. Az egygyermek édesanya azt is elmondta, hálás a sorsnak, hogy túlélte a betegséget, majd hozzátette, mióta magához tért a kómából, komoly memóriaproblémái vannak, melyek még a legoptimistább becslés szerint is csak évek múlva múlnak majd el.

Kép forrása: metro.co.uk
Kép forrása: metro.co.uk

“Az orvosok szerint idővel enyhülnek majd a tünetek és a memóriám egyre jobb lesz majd, most viszont még az egy héttel ezelőtti történésekre is komoly erőfeszítés visszaemlékeznem.”

A szállodaigazgatóként dolgozó nőt az viseli meg a legjobban, hogy szinte minden korábbi emlékét elvesztette. Nem emlékszik rá, hogyan ismerkedett meg a férjével, vagy, hogy milyen volt az első karácsonya kisfiával nyolc évvel ezelőtt.

“Senkinek se kívánom azt az élményt, amin akkor mentem keresztül, mikor magamhoz tértem a kómából. Elveszettnek éreztem magam, mint egy kisgyermek. Fogalmam se volt ki vagyok, hogy miért vagyok kórházba, ahogy arról sem, kik azok az emberek, akik körülöttem vannak.”

Deborah azt mondja, megnyugtatja a tudat, hogy az orvosai szerint ez természetes reakció és bízik benne, hogy idővel egyre több mindenre emlékszik majd. Mint mondja, néhány héttel ezelőtt sikerült felidéznie kisfia egyik születésnapját, családja pedig mindent megtesz, hogy gyógyulása minél gyorsabb legyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik