Élet-Stílus

Egy premier, amire legalább annyira várnak az amerikaiak, mint az Ébredő erőére

Nem minden a Star Wars hetedik része. Washingtonban január 16-án lesz egy első fellépés, amit legalább olyan izgatottan várnak a helyiek, mint Luke Skywalker visszatérését. Az újév harmadik szombatján mutatkozik be a nagyközönségnek Bei Bei, a Smithsonian’s Nemzeti Állatkert legifjabb óriáspanda-kölyke.

A bocs augusztus 22-én született, és december 16-án, épp az Ébredő erő első vetítéseinek napján mutatták be őt a gondozói a sajtónak. Azt mondják róla, hogy a nyolckilós, négyhónapos mackó igazi mama kedvence. Talán azért, mert az ikertestvére elpusztult nem sokkal az után, hogy megszületett.

Az állatkert gondosan elrejtette őt a kíváncsi szemek elől, amíg meg nem erősödött eléggé, azóta azonban a Smithsonian’s pandakameráin keresztül bárki megnézheti. A hím Bei Bei az anyjával, Mei Csinggal, és kétéves nővérével, Bao Baoval él.

A kis bocs „keresztszülei” az amerikai, és a kínai first lady, Michelle Obama, és Peng Liyuan, akik szeptemberben adták neki a Bei Bei (a jelentése, drága kincs) nevet, amikor együtt látogatták meg az állatkertet.

(via: CNN)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik