Élet-Stílus

26 éves lett Nagy-Britannia legöregebb kutyája

Hiába igazi matuzsálem, az utcán még mindig rendszeresen kölyöknek nézik.

És Jack gazdái szerint ebben nincsen semmi meglepő: a 26 éves kutya, aki emberi évekkel mérve száz évnél is idősebb, még most is olyan eleven és virgonc, mint 16 évvel ezelőtt volt, amikor örökbefogadták. Pedig, ha utánaszámolunk, akkor kiderülhet, hogy bizony már akkor sem volt éppen fiatal.

Ray és Mary Bunn, vagyis Jack büszke gazdái a napokban a Mirror című brit bulvárlapnak mesélte korrekorder yorkijukról. Elmondták a lányuknak és lányuk szomszédjának köszönhetik, hogy rátalálták, miután Jacket előző gazdái egy fához kötözték és sorsára hagyták.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

A sírdogáló kutyára Bunnék lányának szomszédja figyel felt. Kiszabadította, magához vette, de mivel egyáltalán nem jött ki a kutyával, úgy döntött, a szomszédságban keres neki szerető gazdit. Így jutott el a Bunn házaspárhoz, akikkel a kutya első látásra szerelembe esett.

„Még jóformán be sem léptem a lakásba, a kutya máris az ölembe akart ugrani. Azonnal ott volt a kötelék kettőnk között”

– mondja Ray, majd hozzáteszi, Jack ma már igazi családtag, akit éppen úgy szeretnek, mint bármelyik „kétlábú” rokonukat. Ray a lapnak elmondta, valószínűleg épp ez a szeretet lehet a kutya hosszú életének titka is.

Kép forrása: mirror.co.uk
Kép forrása: mirror.co.uk

Ha a Guinness-rekordok felügyelői is rábólintanak, Jack hamarosan Nagy-Britannia legidősebb kutyája lehet. Ahhoz azonban, hogy világrekorder váljon belőle még legalább négy évet élnie kell: minden idők legidősebb kutyája, az ausztrál pásztorkutya, Bluey ugyanis 29 évet és öt hónapot élt mielőtt el kellett volna őt altatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik